Monday, July 18, 2011

P for Pork : ဝက္သားတုတ္ထုိး

ျမန္ေကာင္းသက္သာလြယ္ကူ အိမ္လုပ္ ဝက္သားတုတ္ထုိး။



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား။
၁။ သံုးထပ္သား။
၂။ လွ်ာ။

၃။ အူႏု။
၄။ အူခ်ိဳ။
၅။ အသည္း။
၆။ ဂ်င္း (လက္ႏွစ္ဆစ္။)
၇။ ပါေကာ္ရွားေကာ ၃-၄ပြင့္ခန္႔။
၈။ သၾကား။ (လက္ဘက္ရည္ဇြန္းႀကီး ၃ဇြန္းခန္႔) 
၉။ ဆား (အေနေတာ္)
၁၀။ အခ်ိဳမႈန္႔ (အေနေတာ္။)
၁၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (ခပ္စိပ္စိပ္ေလး)
၁၂။ င႐ုတ္သီး နီ/စိမ္း (ခပ္စိပ္စိပ္ စိပ္ေပးပါ။)
၁၃။ Sin Sin တံဆိပ္ င႐ုတ္ဆီ။
၁၄။ ထန္းလ်က္ (၃-၄ ခဲ။)

ထန္းလ်က္ကို က်ိဳေပးပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ မီးဖုိေပၚက ခ်လုိ႔ရပါၿပီ။


ထန္းလ်က္ က်ိဳေနတုန္း ....
အူခ်ိဳကို အဝႏွစ္ဖက္စလံုး ႏွီးန႔ဲခ်ည္ေပးပါ။ 
အျပင္ပိုင္းပဲ ဆန္ေဆးရည္န႔ဲ ေသခ်ာေဆးရင္ ရပါတယ္။
အူႏု/မႀကီး ကို ဆန္ေဆးရည္န႔ဲ ေသခ်ာေဆးပါ။ 
အတြင္းအျပင္လွန္လုိက္ၿပီး သံပုရာသီးန႔ဲ ညစ္ပြတ္ေပးပါ။
အသည္း၊ လွ်ာကိုေတာ့ အေနေတာ္ အတံုးႀကီးေတြ ျဖစ္ေအာင္ လွီးၿပီးေရစင္စင္ေဆးပါ။
သံုးထပ္သား သိပ္မပါးပါေစန႔ဲ။
ဂ်င္းကို ခပ္ပါးပါးေလး လွီးေပးပါ။



အိုးထဲကို  ေရထည့္ပါ။
ၾကာညိဳ႕ေလာင္းထည့္ပါ။ 
ဂ်င္းကို ထည့္ပါ။
သၾကားထည့္ပါ။
ပါေကာ္ရွားေကာ ထည့္ပါ။
ဆားအခ်ိဳမႈႏ္႔ ႀကိဳက္သေလာက္ ထည္ပါ့။
ကလီစာေတြ အသားေတြ ထည့္ေပးပါ။ 
ေရကို ကလီစာေတြ ျမဳပ္႐ံုထည့္ေပးပါ။
ေနာက္ အုိးကုိ မီးဖုိေပၚတင္လုိက္ပါ။
မီးအေနေတာ္ေလးန႔ဲ ျပဳတ္ေပးပါ။ (လွ်ာတို႕ နားရြက္တုိ႔ ေသခ်ာက်က္ေအာင္ပါ။)
ႏူးမႏူး တူေလးန႔ဲ အသာထုိးၾကည့္ပါ။ 
လက္ညိဳးန႔ဲ ဖ်စ္ရင္ လက္ပူေလာင္မွာေပါ့....။ 
နားရြက္က ႏူးလြန္းရင္ အျပင္နားက အရည္ခြံပံုပ်က္တတ္လုိ႔ အႏူးမလြန္ပါေစန႔ဲ၊


အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့..... 
ၾကက္သြန္ျဖဴကို စိပ္စိပ္ေလး စိပ္ေပးပါ။
င႐ုတ္သီးေတာင့္ေတြလဲ ထုိနည္းလည္းေကာင္းပဲ စိပ္ေပးပါ။
ထန္းလ်က္က်ိဳတာ အရည္က်လာၿပီဆုိ င႐ုတ္ဆီန႔ဲ ၾကက္သြန္ျဖဴစိပ္၊ င႐ုတ္သီးစိပ္ေတြန႔ဲ ေရာေပးပါ။
သံပရာညစ္ေပးပါ။ အရသာ ကိုယ္လုိသလုိ ခ်ိန္ေပးေပါ့။ 







ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ နည္းနည္း ခပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္လုပ္ေပးတယ္။ 
တုတ္ထိုးက အီတတ္လုိ႔။

ျပင္တာ ေဆးတာ ခုတ္ထစ္တာ နာရီဝက္ပဲ ၾကာတယ္။
ျပဳတ္တာေတာ့ နည္းနည္းၾကာတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ ၁ နာရီခြဲေလာက္ ထားလုိက္တယ္။
ေနသာလုိ႔ လုပ္ျဖစ္သြားတာေလးေပါ့။


စာၾကြင္း။ ။ ယံုလားေတာ့ မသိဘူး။ တုတ္ထုိး မစားျဖစ္တာ ႏွစ္ႏွစ္ျပည့္ေတာ့မယ္။

9 comments:

  1. ေနာက္တစ္ခါ လုပ္ရင္ နာနတ္ပြင့္ေလးေတြပါ ေရာျပဳတ္ရတယ္။ အဲသာဆို အနံ႔ပိုေကာင္းတယ္။

    ReplyDelete
  2. ပါေကာ္ရွားေကာ ထဲမွာမ်ား နာနတ္ပြင့္ ပါေနမလားပဲ။ အဲဒါဆိုရင္ေတာ့ အတူတူပဲ ျဖစ္မယ္ထင္တယ္။

    ReplyDelete
  3. ပါေကာရွားေကာထဲ မွာ ပါျပီးသားပါ ကိုကိုဒီဘီ။ :)

    ReplyDelete
  4. 少果八角 (Illicium petelotii) = ေစာင္းေကာပါေကာ ျဖစ္မွာပါ။

    ReplyDelete
  5. လုပ္စားအုန္းမယ္ဗ်ာ ေက်းဇူး ko boyz

    ReplyDelete
  6. Facebook မွာေတြ႔ထဲက စားခ်င္ၿပီးသား...
    အခုရက္ပိုင္းေတာ့ မလုပ္အားေသးလို႔ ဒီမွာပဲ ဓါတ္ပံုလာၾကည့္ၿပီး သြားရည္က်သြားတယ္...
    ဒါနဲ႔ စကားမစပ္... အူခ်ိဳကို ခ်ည္စရာ ႏွီး က ဘယ္ကရ... း))

    ReplyDelete
  7. TZA ေျပာတ့ဲဟာနဲ ့ တူတူပဲ။
    AMK မေတြ ့တာၾကာ။ လုပ္စားလို ့ရွိရင္လက္တို ့လိုက္ပါဦး။
    မမသက္ေဝ။ နီွးမရွိလို ့ သူ ့အစနဲ ့ သူ ျပန္ခ်ည္လိုက္တာ။

    ReplyDelete
  8. ျပန္သြားတာ မစားခဲ့ရဘူး။ နားရြက္ျပာေနတယ္ ဆုိလို႔။ =(

    ReplyDelete
  9. ကိုယ္ျပန္သြားတုန္းက နားရြက္ျပာန႔ဲ တုိးတာပဲ..ဒါေပမယ့္ တုတ္ထုိး .. ေၾကးအုိး အကုန္စားခ့ဲတယ္။ ဟိဟိ
    အသားမွာ ဝက္လုိ႔ ဆုိရိုး ရွိခ့ဲတာကိုး...။

    ReplyDelete