Monday, June 6, 2011

ငါးပိရည္က်ိဳ လုပ္စားျဖစ္တယ္။

ကိုယ္မေန႔က ငပိရည္က်ိဳ လုပ္စားျဖစ္တယ္။
ရွိသမွ် တံခါးေတြ ဖြင့္..
ပန္ကာ အကုန္ဖြင့္ၿပီး လုပ္တာ.....
မွ်င္စိမ္းစားငပိကို ေသခ်ာမီးဖုတ္...
ေနာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပဳတ္
င႐ုတ္သီးေျခာက္ကို မီးဖုတ္ ေထာင္း..
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလဲ ေမြးသြားေအာင္ မီးဖုတ္ေထာင္း..
ပုဇြန္ေျခာက္ကို ဘလဲန္ဒါထဲ ထည့္..
အမႈန္႔မျဖစ္တစ္ျဖစ္ေလာက္ေအာင္ ေျခ..
ေနာက္ ပြက္ေနတ့ဲ ငပိရည္က်ိဳ အိုးထဲ ထည့္ေမြ..
နာရီဝက္ေလာက္ လုပ္လုိက္တာ...
အေပၚထပ္က ပြစိပါစိ ေအာ္သံၾကားေလာက္ေတာ့မွ ဂက္စ္ပိတ္ မီးဖုိေပၚခ်...
ေဂၚဖီထုပ္ျပဳတ္၊ ပဲသီးေတာင့္ရွည္န႔ဲ တုိ႔စားလုိက္တာ...
ေဆြမ်ိဳးေတာင္ ေမ့တယ္။
ပံုမတင္ေတာ့ပါဘူး။ 

ဟင္.. ဒါလဲ ပို႔စ္တင္တာပဲလားဆုိေတာ့ တင္လုိက္ခ်င္လုိ႔ပါ။ 
ငါးပိက ဒီအတုိင္းဆုိ ငန္ေနလုိ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ေလးထည့္လုိက္မွ အငန္သက္သာသြားတယ္။

9 comments:

  1. ေမာ္ဒန္ ကဗ်ာလား မွတ္ရတယ္ .. ေတာ္ခ်က္။

    ReplyDelete
  2. မွ်င္စိမ္းစားငါးပိနဲ႔ လုပ္တယ္....? ေရခ်ိဳငါးအစစ္နဲ႔ သိတ္ထားတဲ့ ငါးပိကမွ ခ်ိဳၿပီး ေမႊးၿပီး စားေကာင္းတာဟ.....

    ReplyDelete
  3. ေက်းဇူးပါ ကဒီဘီ.. ဟိဟိ

    မမစီေကေအ...။ မွ်င္ငါးပိက ေမေဂ်ာ္ရတီအေနန႔ဲ ပါဝင္ၿပီး အစ္မေျပာတ့ဲ ေရခ်ိဳငါးပိတို႔ တစ္ျခားေသာ ငါးပိတို႔လဲ ပါဝင္တ့ဲ ေရာရာငါးပိေတြန႔ဲ လုပ္တာပါ...။ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းက ဟင္းေလးအုိးလုိမ်ားလား မသိ.. ေရာရာဆုိေတာ့ ပိုေကာင္းသြားသလုိပဲ။

    ReplyDelete
  4. ဒန္ ေန တဲ့ က ဗ်ာ . . . း))

    ReplyDelete
  5. ေအာ္ သူမ်ားသားသမီးေတြမ်ား ငါးပိေရက်ိဳ က်ိဳတာလဲ စာျဖစ္
    အတြင္းခံေဘာင္းဘီသားေရၾကိဳးျပတ္တာလဲစာျဖစ္
    ေဆးစက္က်ရာ အရုပ္ထင္လိုက္ၾကတာ
    ေဒၚခင္မ်ိဳးခ်စ္ေျပာတဲ့ ဝမ္းတြင္းစုန္း ေတြေပါ့
    ကိုယ္တို႕မ်ားက်ေတာ့လဲ ဘာဆိုဘာမွေရးလို႕မထြက္ ဘူးသြင္းတာေတာင္ မဝင္တဲ့ စုန္းတုစုန္းေရာင္
    ေအာ္ဘဝဘဝ............

    ReplyDelete
  6. - ဒန္ဗ်ာ... တ့ဲ မမတက္ေဝ..
    - မစုေရ... ကိုယ့္ဘေလာ့မို႔ ကိုယ္တင္ႏိုင္တာပါဗ်ာ.. လာလည္ေပးလုိ႔ ေက်းဇူးတင္ပါ၏။ :)

    ReplyDelete
  7. ပြစိပါစိ ဆိုတာဘာလဲ.. ရွင္းျပပါ..

    ReplyDelete
  8. ငါးပိက ဒီအတုိင္းဆုိ ငန္ေနလုိ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ေလးထည့္လုိက္မွ အငန္သက္သာသြားတယ္။..
    မွတ္ထားပါ့မယ္။
    (ငါးပိမက်ိဳတတ္သူေလး)

    ReplyDelete
  9. ေဟာဗ်ာ......
    ဒီလိုလုပ္စားရေကာင္းမွန္းခုမွ သိေတာ့တယ္ ကိုဘြိဳင္းဇ္...
    ဒါနဲ ့ေလ .. မၾကာေသးခင္က ကြ်န္ေတာ္တို ့ဆီက ကိုဘြိဳင္းဇ္ လို ပဲ
    ငပိကို ဆီပူထိုးေၾကာ္ သူတစ္ေယာက္ေၾကာင့္ ျပႆနာေတြ တက္သြားေလ
    ရဲ ့...ဟဟဟဟ
    ဥေရာပတိုက္သားေတြ၊ ကုလားေတြ၊ အေမရိကန္ေတြ ကြ်န္ေတာ္ တို ့ဗမာမီးဖိုေခ်ာင္ မေျပာနဲ ့ အေ၀းကေတာင္ နွာေခါင္းပိတ္ေျပးပါေလ ေရာဗ်ာ......ဟဟဟဟ
    အားေပးတယ္ ရွလြတ္..........
    ခင္မင္တဲ့
    ေမာင္ေမာင္(KABUL)

    ReplyDelete