ကဲ... လာပါၿပီ....။ ပံုမျမင္ရလို႔ စိတ္အဆာေျပေသးသူမ်ား ေအာက္က ပံမ်ားကို သြားရည္ယိုႏိုင္ပါေၾကာင္း...။
အပ္ခ်ေလာင္း....။
အဆစ္္အေနန႔ဲ အဲဒီေန႔က စားခ့ဲတ့ဲ က်ိုင္းတံမုန္႔တီေၾကာ္ (အေၾကာ္) ကို ႀကိဳးစားပမ္းစား ခ်က္ေနတ့ဲပံုေလးကို တင္ေပးလိုက္ပါတယ္...။ (ေအဗရြန္ႀကီး ၀တ္ၿပီး အားရပါးရ ေမြေနတ့ဲ ကၽြန္ေတာ့္သူငယ္ခ်င္းက ခုထိ လူပ်ိဳလူလႊတ္အေနန႔ဲ ရွိေနပါေသးတယ္...။ ေၾကာ္ျငာ...။ )
အဲဂလို ေခၽြးသီးေခၽြးေပါက္ တစ္ဒီးဒီးက်ေအာင္ အားရပါးရေမႊၿပီး သကာလ မုန္႔တီတစ္အိုးလံုး ပစ္သြားရပါတယ္ လို႔ မေျပာပါ....။ တစ္အိုးလံုး ကုန္ေအာင္ အားလံုးက ၀ိုင္း၀န္းအားေပးလိုက္ၾကပါတယ္...။
အဲ...အခုမွ သတိရတယ္...။ အဲဒီမုန္႔တီေၾကာ္ထဲ ထည့္တ့ဲ အဆာပလာမ်ားကေတာ့ ေအာက္ကပံုအတိုင္း ျဖစ္ပါတယ္...။ အရည္စက္လက္ စက္လက္ န႔ဲ အလွဴေရစက္ လက္န႔ဲ မကြာ ေရစက္ခ်သလို တစ္စက္စက္ က်ေနတာကေတာ့ ကၽြန္ေတာ္တို႔ ရွမ္းရိုးရာ အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တ့ဲ ပဲပုပ္အရည္ေပါ့...။ မုန္႔တီထဲ ထည့္ဆမ္း စားဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္...။ နံနံပင္ပန္းကန္က ေဘးမ်ာေတာ့...။ ပဲပင္ေပါက္က ၾကိုက္တတ္သူမ်ား ထည့္စားဖို႔ေပါ့...။ ရွမ္းမွန္ရင္ ပဲပင္ေပါက္ ၾကိဳက္ၾကတယ္...။ အဲဒါေၾကာင့္ ရွမ္းတိုင္းရင္းသားမ်ား အသားအေရ ေကာင္းၾကတာေပါ့....။
ကဲကဲ...။ ခဏနားလိုက္ဦးမယ္....။
(ၾကည့္.. ၾကည့္... သူဒီစာေတြ ဖတ္ၿပီး မနက္ျဖန္က်ရင္ Cold Storage ျဖစ္ျဖစ္၊ NTUC ျဖစ္ျဖစ္၊ Carrier Fore ျဖစ္ျဖစ္၊ အနီးဆံုးေစ်းမွာ ျဖစ္ျဖစ္ ပဲပင္ေပါက္ သြား၀ယ္ဖို႔ ႀကံေနၿပီ မဟုတ္လား...။ အီေဖကိုယ္ သိေနတယ္ေလ....။ အခုေတာင္ ထသြား၀ယ္ခ်င္ေနတ့ဲ စိတ္ေပၚေနၿပီ မဟုတ္လား...။ ေဘးက သူငယ္ခ်င္းကိုေတာင္ လွမ္းေမးလိုက္ဦးမယ္... ပဲပင္ေပါက္စားလို႔ အသားအေရလွမလွ ဆိုတာကို ...။ အဲဒီသူငယ္ခ်င္းက ရွမ္းတိုင္းရင္းသား/သူ ဆိုေတာ့ ဒီတစ္ညေတာ့ အိပ္လို႔ရမွာ မဟုတ္ေတာ့ဘူး...။ တစ္ညလံုး အေမးခံေနရေတာ့မွာ။ )
All Photos Credit to Pi Voe Seng.
စမ်းသပ်ချက်
1 year ago
No comments:
Post a Comment