Wednesday, March 10, 2010

ပင္လယ္ အလြန္

ပင္လယ္ေပ်ာ္ ကိုတံငါတို႔ေတာ့
ငါးျမဴးေလ သူရို႔ မ်က္ႏွာေပၚက အၿပံဳးရိပ္ တင္ေလေပါ့...။
ဗီယက္နမ္က ငါးခိုးဖမ္းတ့ဲ အဖြဲ႔ေတြတ့ဲ...။
ႏွစ္ပါတ္ေလာက္ အနည္းဆံုးေနတယ္...။
ေရခဲစက္ေတြလဲ ပါတယ္...။
မိသမွ် ငါးေတြ စက္ေလွ ၀မ္းဗိုက္ထဲမယ္ ေရခဲ႐ိုက္ၿပီးသားပဲ...။
ၿပီးမွ နီးရာ ကမ္းကပ္ၿပီး ေရာင္းတာတ့ဲ...။

တစ္ခါသားမယ္ ငါးပူတင္း အႀကီးစား သံုးေကာင္ လက္မွာဆြဲလို႔ ေရနံစင္ကို လာကပ္တယ္...။
စားစရာေလး မုန္႔ေလး တစ္ခုခုန႔ဲ လဲခ်င္လို႔တ့ဲ...။
ဘီစကစ္ပဲ ရွိတယ္လို႔ ေျပာေတာ့ ရတယ္တ့ဲ...။
ပင္လယ္စာေလး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စားလိုက္ရတ့ဲ တစ္ေန႔ေပါ့...။
ကိုယ္က လိႈင္းမူးတာမေပ်ာက္ေတာ့ ပါးစပ္ပ်က္ေနတာကိုး...။
ကြတ္ခ္က ငါးေၾကာ္ေလး ရွယ္ေၾကာ္ေပးၿပီး ေကြၽးရွာတယ္...။
ေကာင္းပါ့...။

ပင္လယ္ေလၾကမ္း တိုက္ေတာ့
ကိုယ္ေနရတ့ဲ သေဘာၤေလးက ဟိုမွာ ဒီမွာ လူးကာ လွိမ့္ကာ ေပါ့ေလ...။
ဆန္ေကာထဲက ဆီးျဖဴသီးေတြေတာ့ အေစ့န႔ဲ အဆံန႔ဲ တစ္ျခားစီ ျဖစ္ေရာ့...။
ကြၽန္ေတာ့္မွာေတာ့ ေမ်ာ့ေမ်ာ့ေလးပဲ က်န္ေတာ့တယ္...။

အေပၚကို ေျမာက္တက္သြားလိုက္...
ျငိမ့္ခန႔ဲ ေအာက္ကို ျပန္က်လာလိုက္...
(ဘာမဆိုင္ ညာမဆိုင္ ဘရုိင္ယန္ အဒမ္ရဲ႕ တိမ္နံပါတ္ ၉ ကို သတိရေသးရဲ႕...။)
ဘယ္လူး မလိုလုိန႔ဲ ညာဘက္ ေစာင္းလိုက္...
ေျခရင္းဘက္က ေျမာက္တက္လာမလိုလိုန႔ဲ ဘယ္ဘက္ကို ေမွာက္က်လိုက္န႔ဲ ...

၀မ္းထဲက အစာေတြကို ရိပ္ခန႔ဲ လည္၀ကို ေရာက္လာတယ္...။
နီးရာ သန္႔စင္ခန္းကို ယိုင္တိယိုင္တိုင္ ယိုင္ထိုးထိုးန႔ဲ ေျပး...
ေဘစင္ထဲ ေခါင္းစိုက္
အာေခါင္ထဲ လက္ညိဳးထိုးထည့္ၿပီးသကာလ...
အပုပ္ေကာင္ ရုပ္ေဆာင္ေနတ့ဲ ဒီ အတၱေဘာႀကီး စားထားသမွ်
မေၾကညွက္ေသးတာေရာ၊ ခ်က္ၿပီးသားေရာ
အကုန္ ဒလေဟာ ေရတံခြန္လို သြင္သြင္စီးပါေလေရာ...။

အျပန္လမ္းမွာ အေမ့သား ၄ ကီလို ေလ်ာ့သြားတယ္ အေမ...။
မ်က္ႏွာမွာ ေနေလာင္ကြက္ေတြန႔ဲ...။
ဂိ....။

13 comments:

  1. http://heartstations.blogspot.com/2008/10/blog-post_23.html


    Thursday, October 23, 2008
    ဟိုေရာက္ ဒီေရာက္ အေတြးမ်ား

    ပင္လယ္ေပ်ာ္ ကိုတံငါတို႔ေတာ့
    ငါးျမဴးေလ သူရို႔ မ်က္ႏွာေပၚက အၿပံဳးရိပ္ တင္ေလေပါ့...။
    ဗီယက္နမ္က ငါးခိုးဖမ္းတ့ဲ အဖြဲ႔ေတြတ့ဲ...။
    ႏွစ္ပါတ္ေလာက္ အနည္းဆံုးေနတယ္...။
    ေရခဲစက္ေတြလဲ ပါတယ္...။
    မိသမွ် ငါးေတြ စက္ေလွ ၀မ္းဗိုက္ထဲမယ္ ေရခဲရိုက္ၿပီးသားပဲ...။
    ၿပီးမွ နီးရာ ကမ္းကပ္ၿပီး ေရာင္းတာတ့ဲ...။

    တစ္ခါသားမယ္ ငါးပူတင္း အႀကီးစား သံုးေကာင္ လက္မွာဆြဲလို႔ ေရနံစင္ကို လာကပ္တယ္...။
    စားစရာေလး မုန္႔ေလး တစ္ခုခုန႔ဲ လဲခ်င္လို႔တ့ဲ...။
    ဘီစကစ္ပဲ ရွိတယ္လို႔ ေျပာေတာ့ ရတယ္တ့ဲ...။
    ပင္လယ္စာေလး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စားလိုက္ရတ့ဲ တစ္ေန႔ေပါ့...။
    ကိုယ္က လိႈင္းမူးတာမေပ်ာက္ေတာ့ ပါးစပ္ပ်က္ေနတာကိုး...။
    ကြတ္ခ္က ငါးေၾကာ္ေလး ရွယ္ေၾကာ္ေပးၿပီး ေကြၽးရွာတယ္...။
    ေကာင္းပါ့...။

    ပင္လယ္ေလၾကမ္း တိုက္ေတာ့
    ကိုယ္ေနရတ့ဲ သေဘာၤေလးက ဟိုမွာ ဒီမွာ လူးကာ လွိမ့္ကာ ေပါ့ေလ...။
    ဆန္ေကာထဲက ဆီးျဖဴသီးေတြေတာ့ အေစ့န႔ဲ အဆံန႔ဲ တစ္ျခားစီ ျဖစ္ေရာ့...။
    ကြၽန္ေတာ့္မွာေတာ့ ေမ်ာ့ေမ်ာ့ေလးပဲ က်န္ေတာ့တယ္...။

    အေပၚကို ေျမာက္တက္သြားလိုက္...
    ျငိမ့္ခန႔ဲ ေကာက္ကို ျပန္က်လာလိုက္...
    (ဘာမဆိုင္ ညာမဆိုင္ ဘ႐ုိင္ယန္ အဒမ္ရဲ႕ တိမ္နံပါတ္ ၉ ကို သတိရေသးရဲ႕...။)
    ဘယ္လူး မလိုလုိန႔ဲ ညာဘက္ ေစာင္းလိုက္...
    ေျခရင္းဘက္က ေျမာက္တက္လာမလိုလိုန႔ဲ ဘယ္ဘက္ကို ေမွာက္က်လိုက္န႔ဲ ...

    ၀မ္းထဲက အစာေတြကို ရိပ္ခန႔ဲ လည္၀ကို ေရာက္လာတယ္...။
    နီးရာ သန္႔စင္ခန္းကို ယိုင္တိယိုင္တိုင္ ယိုင္ထိုးထိုးန႔ဲ ေျပး...
    ေဘစင္ထဲ ေခါင္းစိုက္
    အာေခါင္ထဲ လက္ညိဳးထိုးထည့္ၿပီးသကာလ...
    အပုပ္ေကာင္ ရုပ္ေဆာင္ေနတ့ဲ ဒီ အတ္တေဘာႀကီး စားထားသမွ်
    မေၾကညွက္ေသးတာေရာ၊ ခ်က္ၿပီးသားေရာ
    အကုန္ ဒလေဟာ ေရတံခြန္လို သြင္သြင္စီးပါေလေရာ...။

    အျပန္လမ္းမွာ အေမ့သား ၄ ကီလို ေလ်ာ့သြားတယ္ အေမ...။
    မ်က္ႏွာမွာ ေနေလာင္ကြက္ေတြန႔ဲ...။
    ဂိ....။

    ေရးသားသူ Ko Boyz at 4:13 PM

    Labels: Miscellaneous

    ReplyDelete
  2. (ပုိစ္အားလံုးေတာ႕မမွတ္မိပါဘူး တစ္ခ်ိဳ႕တစ္ေလ)

    ReplyDelete
  3. ေခါင္းေတာင္မူးလာၿပီ .. :)

    ReplyDelete
  4. ေကာင္းၿပီ ေကာင္းရက္ေရးၿပီး အဲ့ ေအာက္ဆုံးက ဂိ က ဘာျဖစ္တာဒုန္း

    ReplyDelete
  5. ဆင္ပိန္ တာ ကၽြဲေလာက္ က်န္ပါေသးတယ္

    ReplyDelete
  6. ေကာင္းတယ္။
    ဆားခ်က္ခ်င္ဦး။ အရွက္ကြဲၿပီ မဟုတ္လား။
    မခင္ဦးေမလုိ အကြက္ေကာင္းေစာင့္ၿပီး အရွက္ေလး ဘာေလးခြဲမွ ကိုဘမွတ္မွာ။
    ေနာက္ကို ဆားခ်က္ပို႔စ္ေတြ မ်ားမ်ားတင္။
    မခင္ဦးေမက ေစာင့္ၿပီးေတာ့ အခြက္ရွဲဖုိ႔ ေစာင့္ေနတယ္။ ဟင္းဟင္း

    ReplyDelete
  7. အားေပးတယ္။ မခင္ဦးေမ ဆက္လုပ္ပါ။ အခြက္ရွဲဖုိ႔ သာမီး ေစာင့္ေန.. အဲ ကိုဘကို အားေပးဖုိ႔ ေစာင့္ေနမယ္။ :)

    ReplyDelete
  8. ဂိ ..ဂိန္ .. ၿပီးေတာ့ အိုင္ ..အဲလ္ိုလာမွာ ..အိုင္ရဲ ့အစပါ ဘဏ္ေလး။

    ReplyDelete
  9. ဟမ္ ကုိဘ အေပၚက May က သာမီးမဟုတ္ဘူးေနာ္ ကုိဘ အဟင့္

    ReplyDelete
  10. သာခိုကို အားေပးတဲ့ ကိုဘ။

    ReplyDelete
  11. မြန္ဆုိတ့ဲ စာဖတ္သူတစ္ေယာက္ စီေဘာက္ထဲမွာ ျမန္မာျပည္မွာ ငါးပူတင္းကို ခ်က္စားပံု အေၾကာင္းေလး လာေဆြးေႏြးထားတာကို ေပ်ာက္မသြားေအာင္ ေကာ္မန္႔ မွာ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

    Boyz: မြန္ေျပာတ့ဲ ျမန္မာျပည္က ထင္းေရြးတ့ဲ ငါးပူတင္း အေၾကာင္းေတာ့ မၾကားမိဘူး။ မွ်ေဝေပးတ့ဲ အတြက္ ေက်းဇူးပါ။ သိရင္လဲ ေနာက္ထပ္ လာေျပာေပးပါဦး။ ဗဟုသုတ ပြားမ်ားရပါတယ္။
    10 Mar 10, 10:20
    Boyz: ဒါေတာင္ လြန္ခ့ဲတ့ဲ ႏွစ္ႏွစ္ဆယ္ေက်ာ္က ေစ်းႏႈန္းေနာ္။
    10 Mar 10, 10:20
    Boyz: ႏို႔မို႔ဆုိ အသဲန႔ဲ ပူစီေဖါင္းအိတ္ကြဲၿပီး အဆိပ္ရည္ေတြ ေပါက္ထြက္ကုန္လုိ႔ စားတ့ဲသူေတြ ေသတတ္တယ္တ့ဲ။ ဂ်ပန္ေတြက တစ္ပြဲကို $၁၀၀-၂၀၀ ေပးၿပီးစားၾကတယ္။ လာဘ္ေကာင္းၿပီး အရသာရွိလုိ႔တ့ဲ။
    10 Mar 10, 10:19
    Boyz: ငါးပူတင္းက ခ်က္တတ္ရင္ စားေကာင္းတယ္။ ေဟာင္ေကာင္မွာဆုိ ငါးပူတင္းခ်က္မယ့္ စားေတာ္ကဲသည္ သက္ဆုိင္ရာ သင္တန္းဆင္းလက္မွတ္ရထားမွ ျဖစ္မယ္လုိ႔ သိရတယ္။
    10 Mar 10, 09:11
    mon: ဇီးသားထင္းနဲ႕ခ်က္ရင္ စားလုိ႕မရဘူးတဲ့....သိပ္မမွတ္မိေတာ့ပါ...က်န္တာအမ်ားၾကီးရွိေသးတယ္...ငါပူတင္းၾကဳိက္ေပမဲ့...သိပ္မခ်က္စားျဖစ္ေတာ့ပါ... :P
    10 Mar 10, 09:09
    mon: ခ်က္ရင္လဲ ရြာမွာဆုိေတာ့ေလ...ထင္းနဲ႕ခ်က္တယ္...မီးေသြးနဲ႕ဆုိ.ဘာသစ္နဲ႕မွန္းမသိလုိ႕တဲ့...ငါးပူတင္းက ထင္းလဲေရြးတယ္...
    10 Mar 10, 09:08
    mon: ညီမတုိ႕ငယ္ငယ္တုန္းက ငါးပူတင္းဟင္းစားဖူးတယ္..မတည္႕တဲ့လူဆုိအန္တယ္တဲ့..ဒါ့ေၾကာင့္အိမ္မွာသိပ္မခ်က္စားျဖစ္ဘူး..
    10 Mar 10, 09:06
    mon: ဂြတ္ေမားနင္း...း)

    ReplyDelete
  12. ကိုဘြိဳင္း ငါးပူတင္းမစားနဲ့ေလ :)
    အဆိပ္ရွိတယ္ဗ်။
    ၾကားဖူးနား၀ ေျပာတာပါ။ တကယ္ေသေသခ်ာခ်ာသိဘူးဗ်။

    ReplyDelete
  13. ခ်က္ေပးတ့ဲ စားဖုိမွဴးက ဂရိတ္ဗ်။
    ေကာင္းေကာင္းလုပ္ေပးလုိ႔ အခုလုိ ေဘးမသီရန္မခ က်န္းမာ ပကတိ လန္းျဖာစြာရွိေနႏိုင္ၿပီး ပို႔စ္တင္ေနႏိုင္တာပါခင္ဗ်ာ။
    သတိေပးခ်က္အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ကိုေမာင္ေမာင္ေရ႕...။ :)

    ReplyDelete