Sunday, February 10, 2008

ေခါက္ဆိမ့္ (သို႔) က်ိဳင္းတံုမုန္႔တီ (သို႔) Keng Tung Shan Spaghetti

အခုတစ္ေလာ ပါးစပ္ လပ္ကီး ေကာင္းေနတယ္...။ စားေကာင္းေသာက္ေကာင္းေတြန႔ဲခ်ည္းတိုးေနတယ္...။ ေလာေလာဆယ္ေတာ့ ဒီေန႔မနက္ စားခ့ဲရတ့ဲ အဓိက Main Dish ကို ဦးစားေပး တင္ျပပါမယ္...။ က်ိဳင္းတံုမုန္႔တီ (သို႔) ရွမ္းလို ေခါက္ဆိမ့္ လို႔ ေခၚတ့ဲ က်ိဳင္းတံု ရွမ္းရိုးရာ မုန္႔တီ အေၾကာင္းပါ...။ လြယ္လြယ္ေျပာရရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္န႔ဲ ေတာက္ေတာက္စင္းထားတ့ဲ ၀က္သားမ်ား ထည့္ျပဳတ္ထားတ့ဲ ဟင္းရည္ထဲကို နန္းႀကီးထည့္ၿပီး စားရတ့ဲ ရွမ္းတိုင္းရင္းသား ရိုးရာ အစားအစာ ျဖစ္ပါတယ္...။
ဒီမုန္႔တီကို ကေန႔မနက္က တိုပါးယိုး ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းမွာ စင္ကာပူေရာက္ ရွမ္းမိသားစုမ်ားက အလွဴဒါန ျပဳတာ ျဖစ္ပါတယ္...။
ဒီပံုကေတာ့ က်ိဳင္းတံုမုန္႔တီ သို႔မဟုတ္ ေခါက္ဆိမ့္လို႔ ေခၚတ့ဲ ရွမ္းစပက္ဂက္တီ ျဖစ္ပါတယ္...။

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္ကိုေတာ့ တတ္သေလာက္ မွတ္သေလာက္ တင္ျပသြားပါမယ္။ပထမဦဆံုး ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴမ်ားကို ႏြာၿပီး ေတာက္ေတာက္စင္းပါမယ္...။

အဲဒီေနာက္ ၀က္သား (သုံးထပ္သား)ကို အေနေတာ္ တစ္မတ္သား အတံုးေလးမ်ား ျဖစ္ေအာင္ တံုးရပါမယ္...။ ဒီပံုကေတာ့ တံုးၿပီးသား ၀က္သားမ်ား ျဖစ္ပါတယ္...။

ၾကက္သြန္န႔ဲ တံုးၿပီးသား ၀က္သားမ်ားကိုမီးအေနေတာ္ ျမွင္းျမွင္းေလးန႔ဲ ခ်က္ေပးရပါတယ္...။ တည္ေနခ်ိန္မွာ တစ္ေယာက္က ေယာက္မန႔ဲ အဆက္မျပတ္ ေမြေပးရပါတယ္...။ အိုးဖင္ ၾကက္သြန္ကပ္သြားမွာ စိုးလို႔ပါ။

ဆီသတ္ၿပီးလို႔ က်က္ေလာက္ၿပီထင္ရင္ အိုးႀကီးထဲကို ေျပာင္းထည့္ၿပီး ပဲပုပ္ခ်ပ္မ်ား အိုးထဲ ထည့္ေပးရပါတယ္...။ ေရထည့္ေပးၿပီးတ့ဲေနာက္ မီးျပင္းျပင္းန႔ဲ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးလို႔ အိုးထဲက ဟင္းအႏွစ္မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာၿပီဆိုရင္ျဖင့္ မီးဖိုေပၚက ခ်လို႔ ရပါၿပီ...။

တစ္ေယာက္က ဟင္းအႏွစ္မ်ား တည္ေနခ်ိန္မွာ က်န္တ့ဲ တစ္ေယာက္က နံနံပင္ကို လွီးၿပီးႏွမ္းေထာင္း ျဖဴးထားရပါမယ္...။ တစ္လက္စတည္းမွာပဲ တရုတ္စကား၀ါပြင့္မ်ားကို ျပဳတ္ထားရပါမယ္...။ တရုတ္စကား၀ါပြင့္ဆိုတာ ေအာက္က ပံုပါ...။ ဗမာျပည္ က်ိဳင္းတံုၿမိဳ႔ကေန စင္ကာပူကို ဒီပြဲအတြက္ စပါယ္ရွယ္ Export သြင္းလာတာပါ...။


အဆာပလာအျဖစ္ကေတာ့ ၀က္ေခါက္ေၾကာ္ေပါ့...။
ကဲ...။ လိုအပ္တာေတြ ျပင္ဆင္ၿပီးသြားရင္ေတာ့ စားေသာက္ဖို႔ အသင့္ ျဖစ္ေနပါၿပီ...။ ပထမဦးဆံုး မုန္႔တီကို ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ပါ...။ (စကားမစပ္... ပံုထဲက မုန္႔တီပန္းကန္ထဲကို ဟင္းရည္ေလာင္းထည့္ေပးၿပီး ပဲေပးေနတ့ဲသူက အဲ..အဲ... မုန္႔တီပြဲ ျပင္ဆင္ေပးသူက ကမကထ ျပဳလုပ္တ့ဲ အစ္မႀကီးပါ...။)


ၿပီးရင္ တရုတ္စကား၀ါပြင့္ကို ထည့္ပါ...။ ပြက္ပြက္ဆူေနတ့ဲ ဟင္းရည္အႏွစ္ကို ပန္းကန္လံုးထဲ ေလာင္းထည့္ပါ...။ ႏွမ္းေထာင္းျဖဴးထားတ့ဲ နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ပါ...။ ဆားအေပါ့အငန္ကေတာ့ ကိုယ့္အႀကိဳက္ကို လိုက္လို႔ ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္...။ အဲဒီအခါမွာ စားခ်င္စဖြယ္ က်ိဳင္းတံု မုန္႔တီပူပူေလး ရရွိပါၿပီ...။


၀က္ေခါက္ေၾကာ္ပြန႔ဲတြဲဖက္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ...။
စကားမစပ္ပါ...။ မေန႔က အဲဒီ မုန္႔တီ အတြက္ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းမွ ၀က္သားခုတ္ကူတာ လက္မွ ေသြးေျခဥသြားတယ္...။ လုပ္အားေပးသူမ်ားကို က်ိဳင္းတံုမုန္႔တီေၾကာ္န႔ဲ ျပန္ဧည့္ခံပါတယ္...။ ေအာက္ကပံုမွာ ငမ္းသြားႏိုင္ပါတယ္...။


6 comments:

  1. ကၽြန္ေတာ္စားခဲ့တဲ့ က်ိဳင္းတံုမုန္႔တီ ထင္ပါရဲ႕ :P
    http://www.pti31.com/2008/02/blog-post_11.html

    ReplyDelete
  2. လာစားတယ္ဆုိ သူငယ္ခ်င္း မဂၤလာေဆာင္နဲ႔ ၾကံဳတာနဲ႔ ၀င္စားလိုက္တာပါ... ကၽြန္ေတာ္ကိုက ရွမ္းအစားအစာျမင္ရင္ မေနႏိုင္ဘူးေလ။ တေန႔ကတင္ Peninsula မွာဖြင့္ထားတဲ့ လိြဳင္ႏိုင္းက တုိ႔ဖူးေႏြးကို သြားစားျဖစ္ေသးတယ္...

    ReplyDelete
  3. လက္ပံပြင္႔လား တရုတ္စကားပန္းလားဟင္

    ReplyDelete
  4. လက္ပံပြင့္

    ReplyDelete
  5. ဟယ္... အားမငယ္ေတာ့ဘူး.. ဘက္ဒိတ္နဲ႕ လာမန္႔ေနတာ နာ တစ္ေယာက္တည္း မဟုတ္....။
    ပို႕စ္ႏွင့္ဆိုင္တာ မန္႕ရေသာ္.. စားခ်င္စိတ္ေပါက္ပါသည္။ စကားပြင့္က စင္ကာပူက စကားပြင့္ မရဘူးလား..။
    မုန္႕တီကေရာ.. NTUC မွာေရာင္းတဲ့ မုန့္ဖတ္ပဲလား...။

    ReplyDelete
  6. မုန္႔ဖတ္က ရန္ကုန္က စပါယ္ရွယ္ မွာရတ့ဲ မုန္႔ဖတ္ပါ ေဒၚဆင္...။

    ReplyDelete