Tuesday, February 12, 2008

Thai Food @ Golden Mile Supermarketႊ

ၿပီးခ့ဲတ့ဲ အပါတ္က တနဂၤေႏြေန႔မွာ တစ္နယ္တစ္ေက်းက ဧည့္သည္ သူငယ္ခ်င္းေရာက္လာလို႔ သူ႔အေၾကာင္းျပၿပီး စလံုးက ဂိုးဒင္းမိုင္းနားမွာ ထိုင္းစာေတြ သြားစားျပန္ပါတယ္...။ သိပ္မစားျဖစ္ပါဘူး...။ ေလးေယာက္ကို ဟင္းငါးမ်ိဳး၊ ေျခာက္မ်ိဳးပဲ မွာလိုက္တယ္..။ မကုန္မွာစိုးလို႔ေလ..။ တစ္ကယ္လဲ မကုန္ၾကပါဘူး...။ မွာစားတ့ဲ ဟင္းေလးေတြကေတာ့ သိပ္မထူးဘူး...။ ဒီလိုပါပဲ...။ မီႏူးထဲက ေကာင္းႏိုင္းရာရာ ပံုေလးေတြ လက္ညိဳးေထာက္ၿပီး မွာလိုက္တာပဲ...။ ဆိုင္နာမည္က Daeng Din ဆိုလား...။ Disco Club မေရာက္ခင္မွာ သစ္လံုးအိမ္လိုလို ဘာလိုလိုန႔ဲ...။ ၃-၄ ခါေလာက္ေတာ့ သြားစားလာၿပီးၿပီ...။ ဆိုင္နာမည္ကို တစ္ခါမွ မမွတ္ျဖစ္ဘူး...။ ေနာက္တစ္ခါမွ မွတ္လာေပးမယ္...။ (အင္း... ဒီတစ္ပါတ္ေတာ့ အစားအေသာက္ေတြခ်ည္းပဲ တင္မိေနပါလား...။ Food Blog ေတာ့ ျဖစ္ေတာ့မွာပဲ...။)

၁။ ပင္လယ္စာသုပ္ ( ยำทะเล -Yum Hta Lay)


အစက စားခ်င္တာက ေက်ာက္ပြင့္သုပ္...။ မီႏူးထဲမွာ ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ မရွိပဲ ၾကာဇံသုပ္ ရွိတယ္...။ ဒါေပမ့ဲ သူရုိ႔ ၾကာဇံသုပ္ထဲမွာ ေက်ာက္ပြင့္ ထည့္တတ္ေလေတာ့ သူ႔ကို ၾကာဇံသုပ္ထဲထည့္တ့ဲ ပင္လယ္ထဲကဟာလို႔ မွာလိုက္တယ္...(ေက်ာက္ပြင့္ကို ဘယ္လိုေခၚရမွန္းမသိလို႔...။) အဲဒါန႔ဲ မွာတာ ေရာက္လာေတာ့ ပုဇြန္၊ ကင္းမြန္၊ ျပည္ႀကီးငါး စတာေတြကို သုပ္ထားတ့ဲ ပင္လယ္စာသုပ္ေတြ ျဖစ္ေနတယ္..။ ေကာင္းေရာ...။ ကင္းမြန္န႔ဲ ျပည္ႀကီးငါးကို ဧည့္သည္ေတြ ပန္းကန္ထဲ အတင္းထည့္ၿပီး က်န္တ့ဲ ပုဇြန္ေတြကိုေတာ့ ကိုယ္ပဲ အနစ္နာခံၿပီး စားေပးလိုက္တယ္...။

၂။ ၾကက္အေရခြံေၾကာ္ (หนังไก่ทอด - Nang Kai Htort)

အဲဒီေန႔က သြားတ့ဲသူတိုင္း အႀကိဳက္ေတြ႔တ့ဲ အစားစရာလို႔ ေျပာရမယ္...။ ၃ ပြဲေတာင္မွာစားၾကတယ္...။ ကိုလက္စထေရာပါမွာေပါ့လို႔ တစ္ေယာက္က ၀င္ေျပာတယ္...။ ကြၽႏ္ေတာ္က ေျပာလိုက္တယ္...။ ကြၽတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ထားတာ အဆီေတြ ဘယ္က်န္မွာလဲလို႔...။ ဆင္ေျခေတြ ဆင္ေျခေတြ...။ ျဖစ္ကာမွ ျဖစ္ေရာေအ...။ စားခ်င္ေနတာကို...။ ဟာဟ

၃။ ဖါးၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ (กบทอดกระเทียม -Koph Htort KrThaem)



နတ္ရွင္ေနာင္ၾကာ္လို႔ ကိုေဂ် ေျပာတ့ဲဟာ...။ အသားက ၾကက္သားထက္ေတာင္ ႏူးညံ့ေသးတယ္...။ သူလဲ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္န႔ဲ အေျခာက္ ခ်က္ ထားတာ...။ အေျခာက္ခ်က္ ဆိုတာက ဟုိမေရာက္ဒီမေရာက္ ေမာင္မစ္စက ခ်က္တာ မဟုတ္ဖူး...။ ဆီေျခာက္ေျခာက္န႔ဲ ေၾကာ္ထားတာကို ေျပာတာ...။ သံုးေလးေခါက္ေလာက္ ေရာက္ဖူးေနတ့ဲ မဲမ္ဘာတစ္ေယာက္က ႀကိဳက္တယ္ဆိုလို႔ မွာေပးတာ...။ ကိုယ္တို႕ကေတာ့ ၾကက္အေရခြံေၾကာ္န႔ဲ မလဲႏိုင္ေပါင္...။

၄။ တုန္႔မ္ ယမ္း ဟင္းခ်ိဳ ( ต้มยำทะเล - Toam Yum Hta Lay)


စားၿပီးမွ ဓါတ္ပံုရိုက္တင္ဖို႔ သတိရသြားလို႔ အိုးထဲက ကပ္သပ္က်န္တာေလးပဲ ရိုက္တင္ေပးလိုက္တယ္...။ ေရွာက္ရြက္မပါေတာ့ အနံ႔က တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ေနတယ္...။ ပင္လယ္စာ တု႔ံယမ္းပါပဲ...။ အခ်ဥ္မႈန္႔ မသံုးပဲ သံပုရာသီးႏိုင္ႏိုင္ ညွစ္ထားလို႔ ထင္ပါ့...။ အရည္ေလးက ေသာက္လို႔ ေကာင္းတယ္...။

၅။ ထိုင္းစတိုင္ သေဘာၤသီးေထာင္း( ซ่ม-ตำ(ตำไทย) -Somh Dum [Dum Thai])

သေဘာၤးသီေထာင္းကေတာ့ သၾကားပါေလရာန႔ဲ ငရုတ္သီမ်ားမ်ားန႔ဲဆိုေတာ့ ေခ်ာမဒီမ်ား ရႈးရွဲၾကေလသတည္းေပါ့...။ တစ္ေယာက္က သေဘၤာသီးျခစ္တာ မျမင္ဖူးလို႔ အထူးအဆန္းျဖစ္ေနေသးတယ္...။

၆။ ငါးသံပုရာေပါင္း ( ปลานึ่งมะนาว - Pala Nuang Mah Nao)
သူက အေပၚက ဟာေတြ ေရာက္လာၿပီး စားေနတုန္း ေတာ္ေတာ္ၾကာမွ ေရာက္လာတာ...။ သိပ္မစားျဖစ္ၾကဘူး...။ မေန႔က ငါးေတာ့ အရသာ အရင္ေန႔ေတြကလို လွ်ာသိပ္မေတြ႔ဘူးထင္လို႔ .. တစ္ျခမ္းေလာက္ပဲ စားျဖစ္တယ္...။ ကိုယ္မႀကိဳက္လို႔ ပါလာတ့ဲ မဲန္ဘာေတြကို မစားမေနရေအာင္ အတင္းပဲ အိုးထဲက ခပ္ၿပီး သူရို႔ ပန္းကန္ထဲ ထည့္လိုက္တယ္...။ အင္းေလ...သူတို႔လဲ အမ်ားႀကီး မဟုတ္ေတာင္ ျမည္းလိုက္သည္ ျဖစ္သြားေအာင္ပါ ...။ ဧည့္၀တ္ေက်တယ္ေပါ့ေလ...။ ဟီဟိ အမွန္က ငါးတစ္ေကာင္လံုး မစားပဲ က်န္ေနခ့ဲရင္ ႏွေျမာလို႔....။
သိပ္မလတ္ဖူးလို႔ စားၿပီးမွ ေျပာျဖစ္တယ္...။ SeaBass ဆိုတ့ဲငါးကို လုပ္ထားတယ္ ေျပာတာပဲ...။ ငါးအသားက ဖြယ္တယ္တယ္န႔ဲ...။ ေနာက္တစ္ခါ မစားေတာ့ဘူး...။ ဒီေကာင္က ကိုယ္အေနန႔ဲ ေျပာရရင္ မတန္ဘူးပဲ...။ အစိတ္ေတာင္...။ ဟြန္႔...။ ေကာင္းလဲ မေကာင္းပဲန႔ဲ...။ မွာမစားၾကန႔ဲ...။ ေရခ်ိဳငါးန႔ဲဆိုရင္ေတာ့ တစ္မ်ိဳးေကာင္းမလားပဲရယ္...။

၇။ ဇင္းမယ္၀က္အူေခ်ာင္း

၀က္အူေခ်ာင္းကေတာ့ က်ိဳင္းတံု ၀က္အူေခ်ာင္းေလာက္ မေကာင္းေပမ့ဲ နည္းနည္းေတာ့ အရသာခ်င္းက နီးစပ္ေနေတာ့ အာသာေျပ စားလာခ့ဲတယ္...။ ဆႏြင္းန႔ံ နည္းနည္းနံတယ္...။ မီးခိုးန႔ံလဲနံေသးတယ္...။ မေကာင္းေပမ့ဲ အခြင့္ရရင္ ထပ္စားခ်င္ေသးတယ္ဟာ...။

ေကာက္ညွင္းေပါင္းန႔ဲ စားၾကတယ္...။ အေအးကေတာ့ မာလကာသီးေဖ်ာ္ရည္ မွာေသာက္တယ္...။ ေထြရာေလးပါး စကားစျမည္ ေျပာရင္း ထမင္းလံုးစီၾကတယ္...။ ေနာက္ေတာ့ ဖူနန္ဘက္ ျပန္လာ...။ အေပၚက ဖုကုဒ္မွာ အေအး ေသာက္ၾက...။ ေရခဲသုပ္ေခၚမလား... ေရခဲကို မြေနေအာင္ ျခစ္ပံုထားတ့ဲ အေပၚမွာ ကိုယ္ႀကိဳက္တ့ဲ အသီးယိုေတြကို ထည့္ေပးတာ...။ အတတ္စမ္းၿပီး မီႏူးထဲမပါတ့ဲ ဖန္အိမ္ထဲက မသိတ့ဲ ဟာေတြကို ေရာခိုင္းလိုက္တယ္...။ ေနာက္မွ စားၾကည့္မွ သိေတာ့တယ္...။ ၾသဇာသီးကို ယိုထိုးထားတာ...။ ၃ က်ပ္တ့ဲ...။
ေနာက္ထန္းသီးန႕ဲ တူတ့ဲဟာ ေတြ႕ခ့ဲတယ္...။ ဗမာလို ဘယ္လို ေခၚရမွန္းမသိဘူး...။ သူက ကိုက္လိုက္ရင္ သြားေတြမွာ ကပ္ကပ္ေနတတ္တ့ဲ အသီး...။
အကင္စားခ်င္တယ္လို႔ ညည္းလိုက္တာ...။ အဲဒါန႔ဲ ေနာက္တစ္ပတ္ကို သြားစားဖို႔ ယာယီ သတ္မွတ္လိုက္ရင္း အိမ္ျပန္ခ့ဲတယ္...။ အဲဒါ ဟိုတစ္ေန႔က ေန႔လည္စာ သတင္းေပါ့...။ ေရာသမေမႊ လုပ္လုိက္တာ...။

1 comment:

  1. just saw the food poto at lunch time..
    hin..so hungry..drooling too!!!

    if have chance, will sure to go and eat at golden mine, thanks for the poto naw :D

    ReplyDelete