Sunday, February 8, 2009

တနဂၤေႏြရဲ႕ က်ဳိင္းတုံအာလူးထမင္းခ်ဥ္

ဘေလာ့ဂ္ႂကြလာ မိတ္သဟာမ်ား ေပ်ာ္ရႊင္စရာေကာင္းတ့ဲ တနဂၤေႏြေန႔ အားလပ္ရက္ မွာ စိတ္ခ်မ္းသာ ကိုယ္က်န္းမာ ရွိၾကပါေလစ။

စေနေန႔ မေန႔ကေတာ့ ရွမ္းအမ်ိဳးသားမ်ားရဲ႕ ရွမ္းအမ်ိဳးသားေန႔ အထိမ္းအမွတ္ရက္ျမတ္ပါ။ East Coast မွာ က်င္းပခ့ဲတ့ဲ ဒီပြဲကို သြားေရာက္ ဆင္ႏြဲလိုက္တာ ဒီမနက္ ၆ နာရီမွ အိမ္ျပန္ေရာက္ပါတယ္...။ တနဂၤေႏြေန႔ကေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း အားလပ္ရက္ဆိုေတာ့ အိပ္ေရးပ်က္တာေရာ၊ ပင္ပန္းတာေရာ အတိုးခ်ၿပီး အိပ္လိုက္တာ ေန႔ခင္း ၁၂ နာရီမွ ႏိုးျဖစ္တယ္။ ႏိုးလာေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း ဗိုက္ထဲက တစ္ဂြီဂီြန႔ဲ ဆႏၵျပေတာ့တာေပါ့။ မီးဖိုေခ်ာင္မယ္ ဆူညံဆူညံန႔ဲ ဘာသံလဲေမး ဆိုၿပီး စပ္စုလိုက္ေတာ့ ေနာင္ေတာ္ႀကီးက ထမင္းေတြ နယ္ေနတာကိုး။ ထမင္းကပူ ခရမ္းခ်ဥ္သီးျပဳတ္ရည္က ပူပူန႔ဲ သူ႔ခမ်ာ ခုန္ဆြခုန္ဆြ ျဖစ္ေနပါတယ္။

က်ိဳင္းတံု အာလူး ထမင္းခ်ဥ္ နယ္ေနတာပါ။ ၿပီးခ့ဲတ့ဲ တုတ္ဆူး အစားအေသာက္ ပို႔စ္တစ္ခုထဲက ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္န႔ဲ ခပ္ဆင္ဆင္ ျဖစ္ေပမယ့္ ဒီက်ိဳင္းတံု ႐ိုးရာ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ ျပဳတ္ထားတာကို ထမင္းထဲ တစ္ခါတည္း နယ္ရတာပါ။

ထံုးစံအတိုင္း ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ ငါးမုန္႔ေၾကာ္န႔ဲ... တစ္၀တီးလိုက္ရတာေပါ့။ တစ္ထိုင္တည္းကို သံုးလံုး ကုန္ေအာင္ စားလိုက္တယ္။ တင္းကားလိုက္တ့ဲ ဗိုက္...။ မ်က္ခံြက ေလးေရာ့...။ ဒီပုိ႔စ္တင္ ၿပီး ေနာက္တစ္ခါ စက္ေတာ္ ေခၚလိုက္မလားလို႔...။

ေနာင္ေတာ္ႀကီးက အမ်ားႀကီး လုပ္ထားတယ္။ လူက ၅ ေယာက္တည္း ရွိတာကို ၂၄ လံုးေတာင္ လုပ္ထားတယ္။ တစ္ေယာက္ကို အနည္းဆံုး ၄-၅ လံုးေလာက္ကို စားရမွာ။ ညေနစာလြတ္ စားလိုက္ရမလား စဥ္းစားေနတယ္။


စားခ်င္စဖြယ္ ျပင္ဆင္ကြယ္။ Standard ကို ထမင္းခ်ဥ္ႏွစ္လံုး ျပင္ထည့္ထားတယ္။


ၾကက္သြန္နီကို ဗမာၾကက္သြန္ဥ ေသး န႔ဲ ဆီသတ္ထားတယ္။ စားခါနီးမွာ ထမင္းခ်ဥ္လံုးေပၚကို ျဖဴးၿပီး စားရပါတယ္။။


အခ်ဥ္ ထပ္ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ေလး ထပ္ဆမ္းလိုက္ေပါ့ေနာ...။



This is ငါးမုန္႔ေၾကာ္ ....။ ဒီငါးမုန္႔ေၾကာ္ႂကြပ္ကေတာ့ ရန္ကုန္က လူႀကံဳသယ္လာေပးတ့ဲ ေရႊပင္လယ္ တံဆိပ္ကို ေၾကာ္ထားတယ္။


ဘေလာ့ဂ္လာ မိတ္ေဆြမ်ား ႀကိဳက္သေလာက္ သံုးေဆာင္သြားႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ဗန္း က်န္ေသးတယ္။ ထမင္း မက်က္ေသးလို႔ ေနာက္က်သြားသူမ်ား ခဏေစာင့္ေပးပါ။

Bonus ေဘာနပ္စ္ -

မေန႔က ေန႔လည္ခင္းက သြားစားလာခ့ဲတ့ဲ ရန႔ံသစ္က ၾကက္သားဒန္ေပါက္ပါ။ ၾကက္သားျမင္ရေအာင္ ထမင္းေအာက္မွာ ျမဳပ္ေပးထားတ့ဲ ၾကက္သားကို ေဖၚထားေပးပါတယ္။ (အရင္ပို႔စ္ေတြမွာ ၾကက္သား မျမင္လိုက္ရဘူးလို႔ သြားရည္က်ေနတ့ဲ မနာလိုသူမ်ားက သဲန႔ဲ ပက္ထားလို႔...။ ဟိ)

ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


သရက္သီးသုပ္

ခါၾကက္ဥ ဒိန္ခ်ဥ္

ဒန္ေပါက္န႔ဲ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ဖို႔ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ သရက္သီးသုပ္န႔ဲ ခါၾကက္ဥ ဒိန္ခ်ဥ္။


ဒီပံုကေတာ့ ဟိုတစ္ရက္က မန္က်ည္းေဖ်ာ္ရည္ ေနာက္ကြယ္က လ်ိဳ႕၀ွက္ မိန္းကေလး ပိုင္ရွင္ ႀကိဳက္တ့ဲ ေရွာက္သီးသုပ္။


အစာပိတ္ အဲ.. အဲ ပို႔စ္ ပိတ္အေနန႔ဲ ဒီေန႔ မနက္ပိုင္းမွာ စားျဖစ္တ့ဲ အိမ္လုပ္ မာလာဟင္း...။ ဒန္တန္႔တန္...။ (ကန္စြန္းရြက္န႔ဲ မုန္ညွင္းျဖဴက ၀ယ္မလာမိေတာ့ ေက်ာက္ပြင့္သုပ္န႔ဲ ႂကြက္နားရြက္မိႈပဲ ထည့္လုိက္ရတယ္။)


မာလာဟင္း အျမန္ စားခ်င္သူမ်ားအတြက္ ထပ္ျဖည့္။ ။
ပင္နီစူလားက သံုးထပ္မွာ ဖြင့္ထားတ့ဲ ရွမ္းေတာင္တန္း စတိုးဆိုင္ (ရဲရင့္ လက္ဘက္ရည္ဆုိင္ နားက)မွာ ရယ္ဒီမိတ္ မာလာဟင္း အေျခာက္ထုပ္ ေတြ႔ခ့ဲတယ္။ အေျခခံ အဆာပလာေတြ ပါတယ္။ (ေက်ာက္ပြင့္၊ အသားတု၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲ အၾကည္၊ ဂ်ံဳျပား၊ စသျဖင့္ေပါ့ေလ)။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကေတာ့ ကိုယ္ႀကိဳက္တာသာ ထည့္ပါေလ...။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ကန္စြႏ္းရြက္ န႔ဲ မုန္ညင္းျဖဴ ႏိုင္ႏိုင္ထည့္ၿပီး ႏူးအိေနေအာင္ ျပဳတ္တယ္။ ပူပူစပ္စပ္န႔ဲဆိုေတာ့ ၀ါးစရာ မလိုပဲ တစ္ခါတည္း မ်ိဳခ်လို႔ ရတယ္ေလ...။
အစပ္ႀကိဳက္ရင္ အထုပ္ထဲ ပါလာတာ အကုန္ ထည့္ပါ။ မႀကိဳက္ရင္ေတာ့ နည္းနည္းပဲ ထည့္ပါ။

ရွမ္းေတာင္တန္းမွာ ေရာင္းေနတ့ဲ မာလာဟင္းထုပ္ကေတာ့ “ရွမ္းေမာေျမ ” တံဆိပ္ပါ။ အခ်ိန္ကုန္ သက္သာ ျမန္ေကာင္းသက္သာတ့ဲ လွ်ာရင္းျမက္ေစမယ့္ ဟင္းပဲ...။

ရွမ္းေတာင္တန္း ဆုိင္ပိုင္ရွင္မွ မာလာဟင္း အထုပ္မ်ား ေရာင္းအားတက္လာပါက ေမာင္ဘိြဳင္း အေကာင္းစားေလးအား ေၾကာ္ျငာခ မာလာဟင္း တစ္လ တစ္ထုပ္ ေပးရန္...။ (ဟီဟိ လာဖတ္မိပါကေပါ့ေနာ္...။)

29 comments:

  1. ဂလုခနဲ ျမည္ေအာင္ကို မ်ိဳခ်ပစ္လိုက္ပါသည္...
    က်ိဳင္းတံုလုပ္ပါဗ် ေခါင္းစဥ္က.. ဘာမ်ားလဲဆိုျပီး ေျပးလာတာ ေခ်ာ္ေတာင္လဲတယ္.. (အစားဆို သားသားကအဲ႔လိုပဲစ္စ္ :P)

    ငါးမုန္႔ေၾကာ္ပံုမွာ လက္ၾကီးထြက္ေနတာ ဘူဒူလဲဗ်ိဳ႕..
    ထမင္းခ်ဥ္ကိုေတာ႔ စားဖူးတယ္.. အရမ္းၾကိဳက္စ္ပဲ..
    ေအာက္က ေရွာက္သီးသုပ္တို႔၊ သရက္သီးသုပ္တို႔ .. ဒံေပါက္... ဂလု.. း(

    ReplyDelete
  2. ေကာငး္လွခ်ည္လား..။

    ReplyDelete
  3. အစားမ်ိဳးစုံနွင့္ ႂကြားေနေသာ ကုိဘသို႔
    ဒီတေခါက္ေတာ့ မေႏွး အျမန္ ေျပးလာပါသည္.. ဒါေတာင္ ေျချမန္ေတာ္ အရင္ေရာက္သူမ်ား ရွိေသးတယ္။ အဲ့ဒီ အာလူးထမင္းနယ္မ်ိဳး စားဖူးတယ္။ မာလာဟင္းေတာ့ မစားဖူးေသးပါ။ အခုမွ ျမင္ဖူးတာ။ သရက္သီးသုပ္လည္း ငမ္းသြားတယ္။ ခါၾကက္ဥဒိန္ခ်ဥ္ ဆုိတာလည္း အခုမွ ၾကားဖူးတယ္။ အခုမွ အိပ္ရာထလုိ႔ ဗိုက္ဆာေနတာ...

    ReplyDelete
  4. ထမင္းမၾကိဳက္ဘူး စပါး ၾကိဳက္တယ္
    က်ဳိင္းတံုကဆို စပါး ကိုပိုၾကိဳက္တယ္ဗ်ာ
    အရင္တုန္းကဒီလိုအခ်ိန္ေတြမွာဆို .......

    ReplyDelete
  5. မေန႔ညက စပါး ပါလာတယ္ေလ...။ (က်ဳိင္းတံုက ဧည့္သည္ညီေလးေတြ သယ္လာတာတ့ဲ...။)
    ဘာဘီက်ဴးပစ္ရဲ႕ ၁၀း၀၀ နာရီ တည့္တည့္မွာ...။ ကၽြန္ေတာ္ေတာင္ ၀င္ႏြဲလိုက္ေသးတယ္...။ ဆရာသမား ပုဇြန္ကင္ေနတာန႔ဲ ပြဲေတာ္ႀကီးန႔ဲေတာင္ လြဲသြားတယ္ ထင္ပါ့...။

    ReplyDelete
  6. စားေကာင္းမယ့္ပံုဘဲေနာ္ ... (ပံုေတြၾကည့္၍ လက္မိႈင္ခ်ကာ ျပန္သြားသည္)

    ReplyDelete
  7. 8 Feb 09, 17:08
    ုkom: ၿပိုင္ဖက္ေပါၚေနၿပီူ juneone

    ReplyDelete
  8. လက္ေလ်ာ့လိုက္ၿပီမမေရ။

    ReplyDelete
  9. ငတ္ျပတ္ေနပါတယ္ဆိုမွ ဒင္းတုိ႔ကလည္း အစားေသာက္ေတြအေၾကာင္း တစ္ခုၿပီးတစ္ခုေျပာၿပီးကို ရန္စေနေတာ့တာပဲ။ (လူဇိုးေတြ၊ လူဇိုး)

    ReplyDelete
  10. အဲလို ျဖစ္သြားေစမယ္လို႔ မရည္ရြယ္ပါဘူးဂ်ာ... ပရိသတ္ႀကီးရယ္...။ စားမိတာေလးေတြကို ျပန္ေျပာျပခ်င္႐ံု သက္သက္ပါ...။

    ReplyDelete
  11. တို႕က juneone (http://juneone-juneone.blogspot.com/) ကုိသြားသတင္းေပးတယ္။ juneone ခ်က္တာေလးေတြ ကလည္းစားခ်င္စရာ.. ကုိဘ ကလည္းစားစရာေတြ တင္ေတာ႕ juneone ေရ..မင္းမေတာ႕ၿပိဳႈုင္ဘက္ေပါၚေနၿပီ..မင္းၿပုိင္ဘက္ကေတာ႕မင္းထက္ လက္ရည္သာတဲ႕သေဘာရွိတယ္. သူ႕စားစရာေတ ြက အေတာ္မုိ္က္တယ္ လုိ႕သြားသတငး္ေပးပါတယ္။
    8 Feb 09, 17:08
    ုkom: ၿပိုင္ဖက္ေပါၚေနၿပီူ juneone
    8 Feb 09, 17:07
    ုkom: http://heartstations.blogspot.com/2009/02/blog-post_08.html

    အဲဒီေတာ႕ juneone က လုိက္လာၿပီး ကိုဘ စားစရာေတြကုိ ၿကည္႕ၿပီးေတာ႕ မွန္ပါတယ္။ သူ႕ခ်က္ထားတာေတြက ကုိဘ ရဲ႕ စားစရာေတြ ကို မမီွပါဘူး. ကုိဘ ရဲ႕စားစရာေတြ ကသာလွ်င္ ပိုေကာငး္ပါတယ္ လုိ႕ဆုိၿပီး အရွဴံးေပးသြားတာပါ.
    JuneOne said...
    လက္ေလ်ာ့လိုက္ၿပီမမေရ။
    February 8, 2009 8:57 PM
    juneone: anr Boyz:အရႈံးေပးလိုက္ၿပီ

    (ေဘ႕စစ္ နည္းတယ္ လိဳ႕ ဆုိေတာ႕လည္း မခံခ်င္ဘူး.)

    ReplyDelete
  12. အဲလို ၾဆာဂ်ီး လုပ္ၿပီး သူမ်ားကိုေျပာလိုက္ရေတာ့ စိတ္ခ်မ္းသာတယ္ မဟုတ္လား...။
    အစက မေျပာလား... ခုႏွစ္ရက္ သားသမီးကို စိတ္ခ်မ္းသာေအာင္ ထားပါတယ္ဆိုတာ...။ သူက မယံုဘူး...။

    ReplyDelete
  13. အင္း..ခံလိုက္ရၿပန္ၿပီ.. ကိုယ္ကေတာ႕သူတကယ္မသိဘူးထင္ၿပီး အခ်ိန္ေတြ အကုန္ခံလုိက္ရတာ.. ၿဆာဂ်ီးလုပ္တာမဟုတ္..ေစတနာနဳဲ႕ လဲ..

    ငါကိုယ္က မွားပါတယ္ေလ.သူ..ဆရာၿကီး...ဆုိတာ သိရက္သားနဲ႕။

    ReplyDelete
  14. ပံဳေတြ အၿကီးခ်ဲ႕ၿကည္႕ၿပီး ပညာယူပါတယ္။

    သရက္သီးသုပ္ကေလး ကုိစိတ္ဝင္စားတယ။္
    N2 ကုိ သတိရတယ္။ သဴလဲသရက္သီးေတြ ၿကိုက္တယ္။
    ခါၿကက္ဥဒီန္ခ်ဥ္ကုိ မၿမင္ဘူးပါ.။

    ရနံသစ္ဆုိတာ အေ႔ပၚထပ္က ၿမန္မာဆုိင္ေတြ ထဲက တစ္ဆုိင္ထင္လုိ႕ အခုမွ သတိရတယ္။ စားေသာက္ဆုိင္ဆုိတာ..။

    မာလာဟင္းကေတာ႕ တကယ္ကုိ မစားဘူးဘူး.တသက္လံဳး..။ အခုတေလာမွ ဘဲၿကားဘူး ၿမင္ဘူးပါေတာ႕တယ။္

    ReplyDelete
  15. ၾကြားထားဦးေပါ့ဟာ..
    ကိုယ္တုိင္ခ်က္တာလဲ မဟုတ္ပဲနဲ႕ ..

    ReplyDelete
  16. မခင္မင္းေဇာ္.
    ခင္မင္မိပါတယ္။
    ုုkom

    ReplyDelete
  17. အစ္မ ခင္မင္းေဇာ္ေရ႕... အိမ္က ဟင္းေတြကေတာ့ ပါးစပ္န႔ဲ ခ်က္တယ္...။ ေနာင္ေတာ္ႀကီးက လုပ္ေပးတယ္...။ အျပင္ဆိုင္ကေတာ့ ဆိုင္က ၀န္ထမ္းေတြကို ကုိယ္စားခ်င္တာ ခ်က္ခိုင္းလိုက္တယ္...။ :D

    အန္တီဂိြ - ေန႔လည္က ပင္နီစူလားက ရွမ္းေတာင္တန္း စတိုးဆိုင္ (ရဲရင့္ လက္ဘက္ရည္ဆုိင္ နားက)မွာ ရယ္ဒီမိတ္ မာလာဟင္း အေျခာက္ထုပ္ ေတြ႔ခ့ဲတယ္။ အေျခခံ အဆာပလာေတြ ပါတယ္။ (ေက်ာက္ပြင့္၊ အသားတု၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲ အၾကည္၊ ဂ်ံဳျပား၊ စသျဖင့္ေပါ့ေလ)။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကေတာ့ ကိုယ္ႀကိဳက္တာသာ ထည့္ပါေလ...။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ကန္စြႏ္းရြက္ န႔ဲ မုန္ညင္းျဖဴ ႏိုင္ႏိုင္ထည့္ၿပီး ႏူးအိေနေအာင္ ျပဳတ္တယ္။ ပူပူစပ္စပ္န႔ဲဆိုေတာ့ ၀ါးစရာ မလိုပဲ တစ္ခါတည္း မ်ိဳခ်လို႔ ရတယ္ေလ...။
    အစပ္ႀကိဳက္ရင္ အထုပ္ထဲ ပါလာတာ အကုန္ ထည့္ပါ။ မႀကိဳက္ရင္ေတာ့ နည္းနည္းပဲ ထည့္ပါ။

    ရွမ္းေတာင္တန္းမွာ ေရာင္းေနတ့ဲ မာလာဟင္းထုပ္ကေတာ့ “ရွမ္းေမာေျမ ” တံဆိပ္ပါ။ အခ်ိန္ကုန္ သက္သာ ျမန္ေကာင္းသက္သာတ့ဲ လွ်ာရင္းျမက္ေစမယ့္ ဟင္းပဲ...။

    ReplyDelete
  18. ဟုတ္ပါ့ဗ်ာ။ တစ္ညလံုး ဘေလာ့ဂ္ထဲ အေလလိုက္။ ေနဖင္ထိုးမွ အိပ္ရာထၿပီး သူမ်ားခ်က္သမွ်ကို အားမနာတမ္း အလွဴလိုစားတဲ့ သူေတြရဲ႕ပံုကို ျမင္ေယာင္မိေသး။

    အဲဒီ အစားအေသာက္ ပို႔စ္တုိင္းမွာပါတဲ့ ေနာင္ေတာ္ႀကီးကိုေတာ့ ဘယ္သူမွန္းမသိေပမယ့္ အေတာ္ေလးစားမိသဗ်ာ။ (ေနာင္ေတာ္ႀကီးေရ။ ခင္ဗ်ားလည္း မင္းသားႀကီး ကိုမဆလာလိုပဲ မၾကာခင္ နာမည္ႀကီးေတာ့မယ္။ သတိသာထား။)

    ReplyDelete
  19. ေနာင္ေတာ္ႀကီးက အစ္ကိုအရင္းပါ။ ဒါ့ေၾကာင့္ လက္ေဆးၿပီး ထစား႐ံုပဲ။ (လာဖတ္မိရင္ေတာ့ ေတဘီပဲ...။ ဟိ)

    ReplyDelete
  20. တစ္ခါတစ္ေလလဲ ကၽြန္ေတာ္ အိမ္မွာ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ဗ်ာ...။ ခင္ညားတို႔ကလဲ အေနာ့္ဆို အေကာင္းမေျပာၾကပါလား...။
    ေနာက္ဆို ခ်က္မိတိုင္း လက္ဖ်ံနားက ခ်စ္ေမြးနဲ႕ ခ်စ္မွည့္ေလး မပါပါေအာင္ ထည့္႐ိုက္ျပမယ္...။

    ReplyDelete
  21. ဆားၿဖဴးတဲ႕ အခ်ိန္လား....

    ReplyDelete
  22. တစ္ခါတစ္ေလ စိတ္ကူးေပါက္လိုဳ႕လာေရးတဲ႕ကြန္မက္အတြက္ ဝမ္းေၿမာက္မိ ပါေၿကာငး္.

    အမွန္အတုိင္း ဝန္ခံရရင္ေတာ႕ အဆုိေတာ္နာမည္မွားသြားတာ.(ထံဳးစံ အတုိင္း ) ေဂ်ညီညီ လား..ေဂ်ေမာင္ေမာင္လား..စီးကရက္ကုိေသာက္တတ္ရင္ ေဆးလိပ္ မီးခိုးမြန္ တာ ေလာက္ ေတာ႕ ခံနုိင္ရည္ရွိပါတယ္ ဆုိတဲ႕ ခံနုိင္ရည္ဆုိ တဲ႕ စကားလံဳး ကေလးက ေနဆက္ၿပီး စိတ္ထဲကေန သီခ်င္းဆက္ ဆုိတာ အဆိုက လည္း မရ..အတီးကလည္း မလည္. စာသားကလည္းေမ႕။ အဆုိေတ္ာ နာမည္လည္းမွား..အဲလိုၿဖစ္သြားတာပါ။

    သိိခ်င္းစာသားေလးရေသးရင္ ဆုိၿပပါ.နားေထာင္ခ်င္လို႕။ You tube မွာ MP3 မွာ ေတြဳရင္လဲ link ေပးပါ။ ေက်ူးဇူး.

    ReplyDelete
  23. ကိုဘြိဳက္ဇ္..
    ေနာင္ေတာ္ၾကီးကို အိမ္လည္ေခၚခြင့္ျပဳပါ....။

    ReplyDelete
  24. ဲအန္တီဂိြ - အဲဒီသီခ်င္းအတြက္ ေဆာ့စ္ဖိုင္ေတြ႔ရင္ ေျပာျပပါ့မယ္။ ေကာ္မန္႔မွာေတာ့ တတ္ႏိုင္သေလာက္ ပို႔စ္န႔ဲ ပါတ္သက္တာေလးကိုပဲ ေရးမိခ်င္လို႔ပါ။ ဘေလာ့ဂ္ပိုင္ရွင္ စိတ္ကြက္မွာလဲ စိုးရေသး...။ အဟက္။ တားေတာ့ လာေရးခ်င္တာေရး စိတ္မဆိုးဘူး။ လာဖတ္ေဖၚရလို႔ ၀မ္းသာတယ္။

    ဆင္ဆင္ - ႏွစ္ဦးႏွစ္ဖက္ သေဘာတူရင္ ကၽြန္ေတာ့္အတြက္ကေတာ့ ေျပာစရာ မရွိပါ။ သေဘာရွ ကေရာဟိႏိုင္ပါေၾကာင္း...။

    ReplyDelete
  25. ေဂ်ညီညီသီခ်ငး္ရပါၿပီ။ mm ေပးတယ္။

    http://www.fileden.com/files/2006/12/30/572495/05%20Tate%20Chit%20Lune%20Taw%20Lae.mp3

    ReplyDelete
  26. ငါးမုန္႕ေၾကာ္ေတြပါလား မနာလိုဘူးဗ်ိဳး

    ReplyDelete
  27. အင္း.. ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရည္၊ သရက္သီးသုပ္နဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ မ်ားမ်ားဆမ္းထားတဲ့ ထမင္းခ်ဥ္နဲ႔ အားပါးတရစားအၿပီးမွာ မန္က်ည္းေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ ခါၾကက္ဥဒိန္ခ်ဥ္ကို အစာပိတ္လိုက္တဲ့အခါ..(ဒန္တန္တန္..)အမေလးဗ်..လုပ္ၾကပါအံုး..ပိတ္လို႔မရေတာ့ဘူး..

    ReplyDelete
  28. ကဘ ကရွမ္းအမ်ိဳးသားလားဟင္။ စားစရာေတြကေတာ့ရွယ္ပဲဗိ်ဳ ့။

    ReplyDelete
  29. ေ၀း.. ရွမ္းႀကီး... နင္ကာ့ ဘာလူမ်ိဳးလဲ ေ၀း....။ :D

    ReplyDelete