စားခ်င္တာေလးေတြ။
အခုတစ္ေလာ စားခ်င္တာေလးေတြ ေတြးေတြးၿပီး ေတးထားတယ္။
အခြင့္ရရင္ သြားစားမယ္။
- ဘူးဂစ္အမ္အာတီကေန တက္တက္ခ်င္း ေအတီအမ္ေတြ နားမွာ ေရာင္းေနတ့ဲ ၾကက္အေရခြံကင္ (ပံုေဖၚျပၿပီး ကိုယ့္ဟာကို ျပန္ရွာၾကရန္။)
- လာဗဲန္းဒါး ဘူတာကေန ထြက္ၿပီး အိုင္စီေအကေန တစ္ဆင့္ သြားရတ့ဲ ဂိုးဒန္းမိုင္းလ္ ဆိုတ့ဲ ယိုးဒယားေစ်းက ေကာက္ညွင္းေပါင္းပူပူေႏြးေႏြးကို င႐ုပ္သီးစိမ္းႏုႏုေလးေတြ ေထာင္းထားတ့ဲ နမ့္မ္ဖစ္ႏြံမ္ ဆိုတာန႔ဲ တို႔တို႔စားခ်င္တယ္။ သေဘာၤသီးေထာင္း မစပ္တစ္စပ္က မပါမျဖစ္ေပါ့။ ၾကက္ေတာင္ပံကင္က တြဲဖက္စားရတ့ဲ စားစရာ ဆိုေပမ့ဲ ဒီမွာေရာင္းတ့ဲဟာေတြက နႏြင္းမႈန္႔ ၀ါထိန္ထိန္ေတြ ေတာ္ေတာ္သံုးထားတယ္။ က်ပ္တိုက္ထားသလို လုပ္ထားၿပီး စားခါနီးမွ ျပန္ေႏြးေပးေတာ့ ၾကက္ေတာင္ပံကင္ စစ္စစ္ အရသာ မရ...။
- ၿပီးေတာ့ ထပ္စားခ်င္တာက အဲဒီ ယိုးဒယား ေစ်းထဲမွာပဲ ေရာင္းတ့ဲ ၀က္သားခ်ဥ္။ ၀က္သား (အသားန႔ဲ အေခါက္သာ) ကို စဥ္းေကာလုပ္ထားတာကို ထမင္းနည္းနည္းထည့္ၿပီး ခ်ဥ္ေအာင္ လုပ္ထားတာ။ ထိုင္း႐ိုးရာေပါ့ေလ။ ရွမ္းျပည္က ၀က္သားခ်ဥ္န႔ဲ တူတယ္။ တစ္ခု ထူးတာက ယိုးဒယား ၀က္သားခ်ဥ္က ဒီအတိုင္း စားလို႔ရတယ္။ သူက စက္႐ံုက ထုတ္ၾကတာ။ သပ္ရပ္တယ္။ ပလပ္စတစ္ အိတ္ရွည္လေမ်ာမွာ ၀က္သားခ်ဥ္ကို ထည့္ထားေတာ့ ၀က္အူေခ်ာင္းလို ျမင္ေနရတာ။ က်က္ၿပီးသား။ ဒီအတုိင္း စားလို႔ရတယ္။ ရွမ္း၀က္သားခ်ဥ္မ်ားက်ေတာ့ ျပန္ေၾကာ္ရတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဥမပ်က္ အခြံခြာၿပီး ဓါးျပားန႔ဲ႐ိုက္ ဆီန႔ဲေၾကာ္လိုက္၊ အကြင္းလိုက္ လွီးထားတ့ဲ ၾကက္သြန္နီကို ထပ္ထည့္၊ ၾကက္သြန္နီေတြ အေနေတာ္ အေနအထားရလာၿပီဆို ၀က္သားခ်ဥ္ကို ထည့္လိုက္၊ အနံ႔ေလးေမြးလာၿပီဆိုရင္ ေခါက္ေမြထားတ့ဲ ၾကက္ဥေလး ထည့္ၿပီးေတာ့ ဟိုဟုိဒီဒီ ဂေလာက္ဂေလာက္ဆုိၿပီး ေမြေပးလိုက္။ က်က္ေလာက္ၿပီဆို ဒယ္ေပၚက ခ်ၿပီး စားလို႔ရၿပီ။
- ေခါက္ေယ့တ္ဆိုက္ လို႔ ေခၚတ့ဲ ထုိင္း႐ိုးရာ ထမင္းခ်ဥ္သြတ္ ၀က္အူေခ်ာင္း။ အဲဒီ ဂုိးဒန္းမိုင္းက Dean Lea Luk ဆိုတ့ဲ ဆိုင္မွာပဲ ရတယ္။
- အဲဒီဆိုင္ ေဘးနားက ဇင္းမယ္ဆိုတ့ဲ ထိုင္းေျမာက္ပိုင္း႐ိုးရာဆုိင္မွာ ယိုးဒယား မုန္႔ဟင္းခါးေတြ သြားစားလုိ႔ရတယ္။ ေခါက္ႏံုမ္က်င္း လို႔ ေခၚတယ္။ အုန္းႏို႔ထည့္တာေပါ့။ ေနာက္ၿပီး အဲဒီဆိုင္က အိမ္လုပ္ ၀က္သားခ်ဥ္လဲ ရတယ္။ သူတို႔က ကိုယ္တိုင္ လုပ္ေရာင္းတာ။ ပလပ္စတစ္ အိတ္ေလးန႔ဲ သံုးေျမွာင့္ ႀတိဂံလိုမ်ိဳးေလး။
- ရနံ႔သစ္ (ပင္နီစူလား)က ဒန္ေပါက္။
- ယိုးဒယားေစ်းက သရက္သီးအႂကြပ္ (ခ်ိဳခ်ဥ္)ကို သူတို႔ ငံျပာရည္န႔ဲ တစ္ဂၽြမ္းဂၽြမ္း ကိုက္စားခ်င္တယ္။
(ဖုန္းက အ၀င္ပဲ ရတယ္။ အထြက္ေခၚလို႔ မရဘူး။ ဘာျဖစ္တာလဲ မသိဘူး။ စတားဟပ္ဘ္ကို ကန္စြန္းပလိန္း ေကၽြးရမယ္။ အဲ.. အဲ.. ကြန္ပလိန္း တက္ရမယ္။)
Bonus
ေဘာနပ္စ္ကေတာ့ မျဖစ္မေန ထည့္ေပးလိုက္ပါတယ္။ သက္တမ္း ရွည္ၾကာ အာဏာရ ေလဘာ ပါတီန႔ဲ ကြန္ဆာေဗးတစ္ပါတီတို႔ အားစမ္းပြဲမွာဘယ္သူက အႏိုင္ရသလဲ ဆိုတာ...။
ဒီမွာေတာ့ အေသအခ်ာ ျပထားေလရဲ႕...။
ေက်းဇူးတင္လႊာ။ ။ အိမ္ရွင္မရွိခိုက္ အိမ္ကေလးကို ၾကည့္႐ႈေစာင့္ေရွာက္ေပးသူ၊ အလည္လာေပးသူ၊ အလည္မလာသူ၊ လာေသာ္ျငားလည္း အသံမေပးသူ၊ အသံေပးသူ၊ အမိႈက္ဖြသူ၊ အမိႈက္လွဲေပးသူ၊ သူခိုး မကပ္ေအာင္ ညကင္းေစာင့္ေပးသူ ႏွင့္တကြ အားလံုး အားလံုး....
ေက်းဇူး တန္င္ နံမ္နံမ္ခါ့။
(ေဂ်းက်ဴးကဘာဆိုင္ေရာ္)
ေဂၚမဲ ဆုမိတ
အာရိဂတ္တိုး ဂိုဆုိင္းမတ္စ္
မက္က္ဆီးဗူကူး။
တန္းကရႊန္း။
စပိုက္ဆီဘာ ဘိုင္ရႈိးရယ္ (ဂ်ာမာန္လို သင္ေပးတ့ဲ နိနိကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။)
စပိုက္ဆီဘာ ဘိုင္ရႈိးရယ္ (သင္ေပးသြားတယ္ ရုရွားလို ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္)
ReplyDeleteဒီေလာက္ စားေနရတာကို.ဟြန္း။ အားကုိမနာဘူး။
ReplyDeleteဟမ္.. ဘာၾကီးလဲ.. အေမႊးေတြ..??? စီးတီးေဟာမွာ ရနံ႔သစ္မွာ ဒန္ေပါက္စားေနတဲ့သူေတြ႔ရင္ ကိုဘ လို႔ ယိုးစြပ္လိုက္ေတာ့မယ္..
ReplyDeleteနိနိ - ေက်းဇူး... ျဖည့္လိုက္ၿပီ...။
ReplyDeleteသုႏွင္းဆီ - ခုထိ မေလးရွားမွာပဲဗ်...။ တစ္ပတ္ၾကာေနၿပီ အစားေသာက္ပ်က္ေနတာ။ အေတြးန႔ဲ ပံုေဖၚေနတာ စိတ္ပင္ပန္းလိုက္ထွာ...။
ေကေကအမ္၀ိုင္တီ - မုတ္ဆိတ္ေမြးႏွင့္ လူတိုင္းသည္ ကိုဘ မဟုတ္သလို ကိုဘသည္ အၿမဲတမ္း မုတ္ဆိတ္ေမြးႏွင့္ မဟုတ္သည္ကို သတိခ်ပ္ပါေလ...။ ဒန္တန္႔တန္...။
ရႊတ္ခရန္ (ေက်းဇူး) (အာရပ္ဘစ္လို..) shukran
ReplyDeleteThank you = terima kasih (မေလးလို)
ReplyDeleteတယ္လိီဖံဳးအထြက္ ေခၚမရတာကေတာ႕ possible reasons
ReplyDelete1. no credit ( prepaid)
2. စတားဟက္မွ lesson ေပးထားၿခင္း (bill မေဆာင္ေသာေၿကာင္ႈ)
3. သူညြန္ၿကားထားသည္႕အတုိင္း ေသခ်ာ မေခၚေသာေၿကာင္႕
4.နားေအးပါေးအးေနလုိေသာေၿကာင္႕ ဘယ္သူကို မွ ၿပန္မေခၚသည္ကုိ က်ားကန္ထားၿခင္း
etc.
Bill မေဆာင္လို႔ ျဖစ္မွာေပါ့.. ရွင္းေနတာပဲ ။ ဒါကို သူက ကန္ဇြန္းပလိန္းတက္မယ္ လုပ္ေနေသးတယ္...
ReplyDeleteဒီပို႕စ္ကို ဖတ္ျခင္း၊ အရင္က ေရးေလ့ရွိသည္မ်ားကိုသံုးသပ္ျခင္း၊ စီေဘာက္စ္တြင္ေရးတတ္သည္မ်ားကို ျပန္လည္ ဆန္းစစ္ျခင္းျဖင့္
ေတြ႔ရသည္မွာ ဒီဘေလာ့ ပိုင္ရွင္သည္ အစားေကာင္းၾကိဳက္ျခင္း၊
ၾကိဳက္သည့္အတိုင္း မရရေအာင္ ဆိုင္ေကာင္းမ်ားကိုရွာေဖြစားေသာက္ျခင္း၊ ကိုယ့္ဘာသာ ေကာင္းေကာင္းခ်က္စားျခင္း၊ စားသမွ်ကိုလည္း အမ်ားသူငါ သြားရည္ေတာက္ေတာက္က်ေအာင္ အေသးစိတ္သရုပ္ေဖာ္ျခင္း..
ျခံဳေျပာရရင္ေတာ့ အစားအတြက္ အသက္ပင္ေသေသ ဟူသည့္ လူမ်ိဳးပင္ျဖစ္သည္ဟု ေကာက္ခ်က္ခ်ပါသည္။
အီးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ReplyDeleteအားစမ္းပြဲတြင္ အႏိုင္ရသည့္ပံုကို ခုမွ ဖြင့္ၾကည့္မိတယ္..
ကိုဘ...စိတ္ပုပ္တယ္ေတာ့ ..အစားအေသာက္ပ်က္လိုက္တာ။
sin dan lar
ReplyDeleteေၿပာတာမွန္သည္။
ရွမ္းတြင္ တရုတ္ေသြးေနွာနုိင္သည္။
ReplyDeleteရွမး္စစ္ပါက အဲဒီေလာက္ ေသြးမဆုိး။
အားစမ္းပြဲတြင္ အႏိုင္ရသည့္ပံု။
ReplyDeleteမွာ ယခင္ တစ္ေခါက္က တင္ၿပထားပံဳ ၿဖစ္သည္ဟု သံသယၿဖစ္ဖြယ္ရာရွိသည္။
ပံဳသစ္ၿဖစ္ေၿကာင္း evidence ၿပရန္မခုိင္လံဳ။
ပန္းႏြယ္ စကားလံုးအသစ္အတြက္ ေက်းဇူးပါ။ ထပ္ျဖည့္လိုက္ပါမယ္။
ReplyDeleteအန္တီဂိြ မေလးေမ့ေနတယ္..။ ဟုတ္ပါ့ ျပန္ျဖည့္လိုက္မယ္။
တယ္လီဖုန္း ရီဆန္လား။ ဟိဟိ...။ လက္လန္တယ္...။ အမ္းမားရယ္..။ ေျခခြင္တယ္။ ေခါင္းေစာင္းတယ္။ ပါးစပ္ပါရြဲ႕တယ္ဗ်ာ...။
ရွမ္းေသြး ဗမာေသြး တ႐ုတ္ေသြး ဘာၾကည့္ၿပီး ခြဲတာပါလိမ့္...။
ပံုသစ္လား ပံုေဟာင္းလားဆိုတာကို ေသခ်ာ ႏွစ္ပံုစလံုး ယွဥ္ၾကည့္ၿပီးမွ ေျပာပါေလ.. အန္တီဂိြ...။ သက္ေသ အေထာက္အထား အျပည့္အစံုန႔ဲ လာျငင္းပါ...။
ဆင္ဆင္ ယူက ဘာမို႔လို႔ အိုင့္ကို အနာလိုက္စစ္ေနတာလဲ...။ အနာလဲ မေပါက္ပဲန႔ဲ... သူ႔ဟာသူ ေကာက္ခ်င္ရာေကာက္ ႏုတ္ခ်င္ရာ ႏုတ္န႔ဲ.. ေကာက္ခ်က္ေတြ ေကာက္ႏုတ္ခ်က္ ေတြ လာလုပ္ေနတယ္...။ ဟိ... သူလဲ အားစမ္းပြဲပံု ျမင္ၿပီးၿပီပဲ..။ ေပ်ာ္ထွာ...။
ေခါက္ေယ့တ္ဆိုက္ က
ReplyDeletehttp://flickr.com/photos/katnkim/251064096/in/pool-43206356@N00
(or)
http://flickr.com/photos/katnkim/254749010/in/pool-43206356@N00
မေသခ်ာလို႕ပါ
မေမေရ...။ ေပးထားတ့ဲ လင့္ခ္ႏွစ္ခု သြားၾကည့္လိုက္ပါတယ္...။
ReplyDelete- http://flickr.com/photos/katnkim/251064096/in/pool-43206356@N00
ပထမလင့္ခ္မွာ ပါတ့ဲ တစ္ခုက ဇင္းမယ္႐ိုးရာ ၀က္အူေခ်ာင္း ျဖစ္ပါတယ္။ က်ိဳင္းတံု ၀က္အူေခ်ာင္းန႔ဲ ဆင္တယ္...။ ကၽြန္ေတာ္ေတာင္ တင္ထားေသးတယ္။ ဒီမွာပါ။
http://heartstations.blogspot.com/2008/04/blog-post.html
နံပါတ္၂ က်ိဳင္းတံု ၀က္အူေခ်ာင္းလို႔ နာမည္တပ္ထားတ့ဲ စားစရာပါ။
- ဒုတိယလင့္ခ္မွာ ပါတ့ဲ တစ္ခုကေတာ့ ၀က္သားခ်ဥ္ ျဖစ္ပါတယ္။
http://flickr.com/photos/katnkim/254749010/in/pool-43206356@N00
ေခါက္ေယ့တ္ဆိုက္ကေတာ့ ကၽြန္ေတာ့္ဆိုဒ္မွာ တစ္ခါ တင္ထားပါတယ္...။ အခု ျပန္ရွာတာ မေတြ႔ေတာ့ဘူး။ ေနာက္မွ ျပန္တင္ေပးမယ္။
ေခါက္ေယ့တ္ဆိုက္ဆိုတာ ၀က္အူျဖစ္ျဖစ္ ၾကက္အူျဖစ္ျဖစ္အဲဒါကို ခ်ဥ္ေနတ့ဲ ထမင္းကို ထည့္ထားၿပီး မီးကင္ထားတ့ဲ ထိုင္းစားစရာ တစ္မ်ိဳးပါ...။
ႏိုင္းႏိုင္းစေနမွာေတာ့ တာခ်ီလိတ္ပြဲ မွာ သူ႐ိုက္ထားတာ ျပပါတယ္။
ဒီမွာပါ...။
http://nineninesanay.blogspot.com/2008/11/blog-post_15.html
သူက ထုိင္း၀က္သားခ်ဥ္လံုးလု႔ိ ေရးထားတယ္။ တစ္ကယ္က ထမင္းခ်ဥ္လံုးေပါ့ေလ...။
မေမ ေပးထားတ့ဲ လင့္ခ္ႏွစ္ခုစလံုးက ေခါက္ေယ့တ္ဆိုက္ မဟုတ္ပါဘူးလို႔ ေျပာဖို႔ ေမ့သြားတယ္...။
ReplyDeleteအလန္႕ထညက္ ဘာပံုပါလိမ့္လို႕..သရဲမ်ားလားလို႕
ReplyDeleteကုိဘ အစားအေသာက္ပ်က္ရွာတာကုိး... အိမ္မွာ မရွိတာ မသိလုိက္ ျပန္ေရာက္မွ မုန္႔လာစားမည္
ReplyDeleteဘာလို႔ ေရးၿပီးသား ေကာ္မန္႔ေတြ ဖ်က္ပစ္တာလဲ မသိဘူး။ ႏွေျမာစရာေတြ...။ ဘာေတြ မလႊတ္မကင္းေတြ ပါတာပါလိမ့္...။
ReplyDeleteကိုဘ..
ReplyDeleteကြန္မက္အရွညၿကီးေရးၿပီးတင္လုိက္တယ္။ ေပ်ာက္သြားတယ္။ သင္ဇာတာ နိမ္႕ေနသည္။ ေရးၿပီးမွ ဖ်က္မိတာက တစ္မ်ိဴး။တင္ၿပီေတာ႕ဘယ္ေရာက္သြားမွန္းမသိတာက တစ္မ်ိဴး။
လုိရင္းၿပန္ေၿပာရရင္ ကြန္မက္ေတြ ကိုလာေရးၿပီးဖ်က္သြားသူေတြ မ်ားေနတယ္။ ေနာက္တစ္ခု ၿပန္လုိက္လည္လုိ႕လဲ မရဘူး အဲဒါ ကို စိတ္မေကာငး္ပါ။ ဒါေၿကာင္႕တန္လာ္သမိးကုိ မုန္႕ေကြ်းၿခငး္ၿဖင္႕ယၿတာၿပဴဘို႕ အၿကံၿ႔ပဴပါ၏၏၏၏၏
ReplyDeleteစားခ်င္တာေလးေတြ ေတြးေတြးၿပီး ေတးထားတာေလးေတြ အေကာင္အထည္ေဖာ္ၿပီးၿပီလား။
ReplyDeleteဘူးဂစ္၊ လာဗဲန္းဒါးန႔ဲ စီးတီးေဟာေရ.... ကိုယ္လာၿပီ...။
သနားပါတယ္. သူ႕မွာ ၿကိမ္းဝါးစရာ ဘူးဂစ္။လာဗန္းဒါးနဲ႕ စီတီးေဟာဘဲရွိရွာတယ္။