Thursday, May 1, 2008

Le Grand Chef (OR) ဟိုးေရွးေရွးတုန္းက....

တစ္ခါသားတုန္းကေပါ့...။ ေက်ာင္းမွာ ေက်ာင္းသားတို႔ထံုးစံ အေဆာင္ေနရေတာ့ အတူေန သူငယ္ခ်င္းမ်ား တစ္ေယာက္တစ္လွည့္ ဟင္းခ်က္ၾကတာေပါ့...။ အဲဒီထဲမယ္... တစ္ေယာက္ကေတာ့ ထူးထူးျခားျခား ဟင္းခ်က္ အလြန္ေကာင္းပါတယ္...။ သူခ်က္တ့ဲ ဟင္းတုိင္း အႀကိဳက္ေတြ႔ပါတယ္...။ သူ႔ကို ဘာေၾကာင္ ့ဟင္းခ်က္ ေတာ္ရသလဲလို႔ ေမးမိေတာ့ သူက ျပန္ေျပာျပပါတယ္...

တစ္ခါကတ့ဲ...။ သူတို႔ေနတ့ဲအရပ္က ၿမိဳ႕ကေလးကို ပါတ္လည္၀ုိင္းထားတ့ဲ ေတာင္ေပၚကို ကိစၥတစ္ခုန႔ဲ တစ္ညအိပ္ ေရာက္သြားဖူးတယ္...။ သူငယ္ခ်င္းက သူ႔အမ်ိဳးေတြဆီ သြားစရာရွိလို႔ အေဖၚေခၚတာန႔ဲ လုိက္သြားတာပါ...။ ရြာကေလးက သာယာပါတယ္...။ ေနခ်င္စရာေလးပါ...။ ဆားေထာင္္းေနတ့ဲ ရြာသူေတြ၊ တလင္းထဲမွာ စပါးနယ္ေနတ့ဲ ရြာသားေတြ၊ ရိုင္ပတ္ဖ်ာေတြေပၚကို စပါးပင္ေတြ ရိုက္ရိုက္ၿပီး စပါးေျခြေနသူေတြန႔ဲ သူ႔
ဟာေလးန႔ဲ သူ သာယာေနပါတယ္...။

ရြာထဲ ေလွ်ာက္သြားရင္းန႔ဲ ရြာအျပင္ဖက္ေရာက္ေတာ့ တဲအိမ္ေလးတစ္လံုး ရြာအျပင္မွာ
ထီးထီးငုတ္တို ျဖစ္ေနတာေတြ႔လို႔ သူငယ္ခ်င္းကို စပ္စုေတာ့ အဲဒီမွာ ေနတ့ဲ အဖိုးႀကီး အေၾကာင္းကို ေျပာျပတယ္...။
နယ္ခံရြာသား မဟုတ္တ့ဲ အေၾကာင္း၊ ဒါေပမ့ဲ ဒီေရာက္ေနတာ ေတာ္ေတာ္ ၾကာသြားၿပီဆိုတ့ဲ အေၾကာင္း...။ ဒီက ရြာသားေတြန႔ဲ သိပ္ၿပီး အ
ဆက္အဆံ မလုပ္ေၾကာင္း၊ ဘာမွ လုပ္တာ မေတြ႔ေပမယ့္ တစ္ပါတ္တစ္ခါ ၿမိဳ႕ကို ဆင္းသြားၿပီး စားေသာက္စရာမ်ား သယ္လာတတ္ေၾကာင္း၊ ရြာသူႀကီးန႔ဲေတာ့ စကား အေျပာအဆိုမ်ား ရွိေၾကာင္း၊ ရြာသူႀကီးရ႕ဲ ေျပာျပခ်က္အရ ဒီအဖိုးႀကီး ဟင္းခ်က္တာ အလြန္ေတာ္ေၾကာင္း၊ ထမင္းဆိုင္ ဖြင့္ဖူးခ့ဲမယ္လို႔ ရြာသူႀကီးက ထင္ေၾကာင္း ေျပာျပပါတယ္...။

စိတ္၀င္စားလာတာန႔ဲ အဲဒီ အဖိုးႀကီးန႔ဲ စကားေျပာၾကည့္ခ်င္တယ္ ဘာညာန႔ဲ ေျပာေတာ့ သူငယ္ခ်င္းက သူႀကီးေျမးေလးကေတာ့ အဲဒီ အဖိုးႀကီးန႔ဲ အဆင္ေျပေၾကာင္း၊ သူ႔ကို အကူအညီ ေတာင္းမွ ရႏိုင္မယ့္အေၾကာင္း ေျပာၿပီး လုပ္ေပးရွာပါတယ္...။


လိုရင္းေျပာရရင္ေတာ့ အဲဒီ အဖိုးႀကီးန႔ဲ စကားလက္ဆံုက်ျဖစ္ပါတယ္...။ (သူငယ္ခ်င္းေျပာျပတ့ဲဲ စကားမ်ားဟာ
ေရွးဟန္ အလြန္ဆန္သမို႔ မူရင္းအတိုင္း ေဖါက္သည္ခ်ရရင္ စာဖတ္သူမ်ား နားမလည္ႏိုင္မွာ စိုးတာန႔ဲ အမ်ား နားလည္ႏို္င္မယ့္ စကားေတြန႔ဲပဲ တစ္ဆင့္ ျပန္လည္ ေရးသားပါမယ္...။)

သူ႔ဖခင္ဟာ ငယ္ငယ္တုန္းက ရွမ္းေစာ္ဘြားတစ္ဦးထံမွာ စားေတာ္ကဲအျဖစ္ အမႈေတာ္ထမ္းခ့ဲတာပါ...။ အဲဒီ ေစာ္ဘြားဟာ စားေကာင္းေသာက္ဖြယ္ရာမ်ားကို ခံုမင္ႏွစ္သက္ေလ့ ရွိပါသတ့ဲ။ သူ႔ဖခင္ကိုလည္း လက္လွမ္းမီရာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းေတြကို သင္ထားေစၿပီး တစ္ေန႔ တစ္မ်ိဳး မရိုးရေအာင္ ခ်က္ေစသတ့ဲ...။ ကိုယ္တိုင္လဲ တီထြင္ခ်က္ျပဳတ္ေစသတ့ဲ...။ အဲဒီအထဲကမွ ဟင္းအမယ္ ၃ မ်ိဳးဟာ ေစာ္ဘြားရ႕ဲ ေဖးဖရတ္ျဖစ္တယ္တ့ဲ...။ စားေတာ္ကဲ သူ႔ဖခင္ရ႕ဲ ေကာင္းသတင္းေတြဟာလဲ အဲဒီနယ္တစ္လြားမွာ ေက်ာ္ၾကားေနသတ့ဲ...။

ဒီလိုအမႈေတာ္ ထမ္းလာရင္းန႔ဲ တစ္ေန႔မွာ သူတို႔ေနတ့ဲ ၿမိဳ႕ကို ရန္သူေတြ ၀ိုင္းေတာ့ အားမတန္ မာန္ေလွ်ာ့ရသတ့ဲ...။ သူ႔အရွင္က ခဏတစ္ျဖဳတ္ ေရွာင္တိမ္းဖို႔ ထြက္သြားေတာ့ သူ႔ဖခင္ေနမေကာင္းလို႔ မလိုက္ႏိုင္တာန႔ဲ ခ်န္ခ့ဲပါတယ္...။ ေနေကာင္းတာန႔ဲ သူ႔အရွင္ေနာက္ကို လို္က္ခ့ဲပါလို႔ ေသခ်ာ မွာခ့ဲသတ့ဲ...။ ဒါေပမ့ဲ သူ႔အရွင္ဟာ လမ္းခရီးမွာ ငွက္ဖ်ားမိၿပီး ကံကုန္သြားတယ္...။

ၿမိဳ႔ေစာင့္တပ္သာ က်န္ခ့ဲတ့ဲ သူတို႔ ၿမိဳ႕ကေလးကို ရန္သူဘက္က အလြယ္တကူ သိမ္းပိုက္ႏို္င္ခ့ဲပါတယ္...။
ရန္သူ႔ဖက္က အႀကီးအကဲက စားေတာ္ကဲရ႕ဲ သတင္းကို ၾကားေတာ့ အဲဒီ နာမည္ေက်ာ္ ဟင္းအမယ္ ၃ မ်ိဳးကို သူတို႔ရ႕ဲ ၿမိဳသိမ္းပြဲ ေအာင္ပြဲ အထိမ္းအမွတ္ ညစာစားပြဲမွာ တည္ခင္းဧည့္ခံဖို႔ စီစဥ္သတ့ဲ...။ စားေတာ္ကဲကိုလည္း မူလအရသာ မပ်က္ေအာင္ ခ်က္ခိုင္းဖို႔ လူလႊတ္မွာလိုက္သတ့ဲ...။

စားေတာ္ကဲဟာ သူ႔အရွင္က လြဲၿပီးေတာ့ ဘယ္သူ႔ကိုမွ သစၥာေစာင့္သိမႈ မျပဳဘူးလို႔ သူကိုယ္သူ ကတိေပးထားေတာ့ မခ်က္ႏို္င္ဘူးလို႔ အေၾကာင္းျပန္လိုက္သတ့ဲ...။ အဲဒီအတြက္လဲ သူ႔အသက္အႏၱရာယ္န႔ဲ ႀကံဳမွာကို သူသိထားၿပီး ျဖစ္ေပမယ့္ မမႈဘူးတ့ဲ...။ ေလာေလာဆယ္ေတာ့ ဒီည စားပြဲမွာ သူမခ်က္နိုင္ေအာ
င္ တစ္ခုခုကို သူ စီစဥ္ရမယ္ဆိုၿပီး သူ႔ကိုေခၚသတ့ဲ...။ ၿပီးေတာ့ မိုင္းကိုင္စကၠဴလိပ္တစ္ခုကို သံက်ည္ေတာက္ထဲ ထည့္ၿပီး သူ႔ကို ေပးထားသတ့ဲ...။ ေသခ်ာ သိမ္းခိုင္းသတ့ဲ...။

ေနာက္ေတာ့ မီးဖိုထဲ ခဏ ၀င္သြားတယ္တ့ဲ...။ ၾကာလြန္းလို႔ သူ႔အေဖကို သူမသကၤာေတာ့ ၀င္သြားၾကည့္ေတာ့ သတိလစ္ေနတာ ေတြ႔ရသတ့ဲ...။ သူ႔အေဖက သူ႔လက္ကို ဓါးန႔ဲ ခုတ္လိုက္တာ ဒဏ္ရာက ေသြးထြက္လြန္ၿပီး ေမ့ေနတာကို ေတြ႔ရေတာ့ ေဆးမွႈးေခၚၿပီး ေဆးကုေပးသတ့ဲ...။ ရန္သူ႔အႀကီးအကဲက ဟင္းခ်က္ဖို႔ လာေခၚတ့ဲ တပ္သားေတြ ေတြ႔သြားၿပီး သူတို႔ အႀကီးအကဲဆီ ျဖစ္ေၾကာင္းကုန္စင္ကို သတင္းပို႔သတ့ဲ...။


အႀကီးအကဲ အဲဒီ သတင္းၾကားတ့ဲ အခါ ေဒါသ အလြန္ထြက္သြားပါတယ္...။ စားေတာ္ကဲကို ဒဏ္ရာေပ်ာက္ကင္းေအာင္ ကုသေစၿပီး သတိျပန္လည္လာရင္ ဟင္းခ်က္နည္း မရရေအာင္ ေမးခိုင္းၿပီး သူ႔စားဖိုမွဴးန႔ဲ ခ်က္ခိုင္းမယ္လို႔ အမိန္႔ခ်တယ္...။

စားေတာ္ကဲလဲ ညဘက္ေရာက္ေတာ့ သတိရလာသတ့ဲ...။ ျဖစ္ေၾကာင္းကုန္စင္ကို သူျပန္သိရေတာ့ သူ႔သားကို သံပုရာရည္ တစ္ခြက္ ေဖ်ာ္ခိုင္းတယ္...။ သူ႔သားကို ဒီနယ္မွာ မေနေစပဲ ေ၀းႏိုင္သမွ် ေ၀းေ၀းကို ေရွာင္ပုန္းေစတယ္...။ သူက က်န္ခ့ဲတာတ့ဲ...။ သားျဖစ္သူက အေဖမွာတ့ဲအတိုင္း သံပုရာရည္ ေဖ်ာ္ေပးတယ္...။ စားေတာ္ကဲက သူ႔လည္ပင္းမွာ ေဆာင္ထားတ့ဲ ၾကဳတ္ကေလးကို ဖြင့္ၿပီး အထဲက ျဖဴျဖဴမႈန္႔ေတြကို သံပုရာရည္ထဲ ထည့္လိုက္တယ္...။ ေရေတြ ခဏေလာက္ဆူလာၿပီးေနာက္ အေရာင္ေလး မဆိုစေလာက္ ေျပာင္းသြားတာ ေတြ႔ရတယ္...။

အဲဒီေနာက္ စားေတာ္ကဲဟာ သူ႔သားကို ခုပဲ အထုပ္အပိုးျပင္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းထြက္ေျပးဖို႔ ခိုင္းသတ့ဲ...။ သူကေတာ့ လက္က ဒဏ္ရာေၾကာင့္ မထူးေတာ့ဘူး ေသေတာ့မွာပဲလို႔ ေျပာသတ့ဲ...။ အခုလဲ ဒဏ္ရာက အနာရွိန္ေၾကာ
င့္ မခံႏိုင္ေတာ့ဘူးတ့ဲ...။ သူ႔အရွင္မရွိေတာ့တ့ဲ ေနာက္မွာ သူဘယ္သူ႔ကိုမွ သစၥာေစာင့္သိစရာမလိုေတာ့တ့ဲ အတြက္ သူ႔ဘ၀ကို ဒီမွာတင္ တစ္ခန္းရပ္လိုက္ေတာ့မယ္တ့ဲ...။ အခု ခြက္ထဲကို ထည့္လိုက္တာ အဆိပ္မႈန္႔ေတြ ျဖစ္တယ္...။ အဲဒါေတြကို သူေသာက္ၿပီး သူ႔ကိုသူ အဆံုးစီရင္လိုက္ေတာ့မယ္လို႔ မွာတမ္းေျခြသတ့ဲ...။

သူ႔ဖခင္ ခံစားေနရတ့ဲ ေ၀ဒနာကို မၾကည့္ရက္လို႔ မေသာက္ပါန႔ဲလို႔ တားခ်င္ေပမယ့္ ဒီနည္းဟာ
၁။) ရန္သူ႔အေပၚ သစၥာမေစာင့္ခ်င္တ့ဲ သူ႔အေဖအတြက္ ထြက္ေပါက္တစ္ခု ဆုိတ့ဲ အခ်က္
၂။) လက္က ဒဏ္ရာေ၀ဒနာကို ခံစားေနရတ့ဲ အျဖစ္ကေန သက္သာေစႏိုင္တာ ဒီထြက္ေပါက္တစ္ခုသာ ျဖစ္တယ္ဆိုတ့ဲ အခ်က္

စတာေတြရယ္ေၾကာင့္ သူဟာ သူ႔အေဖ အဲဒီ သံပုရာရည္ ကို ေသာက္တာကို မတားရက္ေတာ့ပါဘူး...။

အဲဒီညမွာပဲ သူဟာ သူေနတ့ဲ ၿမိဳ႕ကေလးကေန ပုန္းေရွာင္ထြက္ခြာလာခ့ဲပါတယ္...။ အခု ေနေနတ့ဲ ေနရာမတိုင္ခင္ အနယ္နယ္မွာ ေနခ့ဲဖူးေပမယ့္ ဒီေနရာေရာက္ေတာ့ အေျခခ် ေနထိုင္ဖို႔ အဆင္အေျပဆံုး အေႏွာင့္အယွက္ရန္ကလည္း အကင္းဆံုး ျဖစ္တ့ဲအတြက္ ဒီမွာပဲ ေခါင္းခ် ေနထိုင္ဖို႔ ဆံုးျဖတ္ခ့ဲတာတ့ဲ...။

သားေထာက္သမီးခံမ်ား မရွိဘူးလားလို႔ ေမးၾကည့္ေတာ့ နယ္တကာလွည့္ ေရွာင္တိမ္းေနရေတာ့ သံေယာဇဥ္ အမွ်င္မတန္းမိေအာင္ သတိထားေနခ့ဲတ့ဲအတြက္ အိမ္ေထာင္မရွိဘူးတ့ဲ...။ သံက်ည္ေတာက္ထဲက မိုင္းကိုင္ စကၠဴလိပ္အေၾကာင္း သတိရလို႔ ေမးၾကည့္ေတာ့ နာမည္ႀကီး ဟင္းအမယ္ ၃ မ်ိဳး ခ်တ္ျပဳတ္နည္းကို ေရးထားတ့ဲ စကၠဴျဖစ္ေၾကာင္း၊ အႏၱရာယ္ မ်ားလြန္းလို႔ မီးရိႈ႕ပစ္လိုက္ၿပီလို႔ ေျပာပါတယ္...။

ႏွေျမာမိတ့ဲအတြက္ မ်က္ႏွာမေကာင္းျဖစ္ေနတ့ဲ သူငယ္ခ်င္းကို အဖိုးႀကီးျမင္ေတာ့ ဒီလို အဖိုးတန္ ပညာရပ္ကို သူလြယ္လြယ္ကူကူ မဖ်က္ဆီးပစ္ပါဘူး...
သူကိုယ္တိုင္ ႏႈတ္ငံုေဆာင္ၿပီး ဦးေဏွာက္ထဲ သိမ္းထားပါတယ္ဆုိၿပီး ေျပာျပျပပါတယ္...။ အလုပ္ လုပ္ကိုင္စားေသာက္တာလဲ မဟုတ္ပဲန႔ဲ ေန႕စဥ္ စားေသာက္ဖို႔ ဘယ္လို စီစဥ္တာလဲဆိုေတာ့ သူ႔အေဖ စားေတာ္ကဲကို အလြန္ ျမတ္ႏိုးလွတ့ဲ ေစာ္ဘြားဟာ သူမေသခင္မွာ သူ႔ဘ႑ာထိန္းကို စားေတာ္ကဲျဖစ္ျဖစ္ သူ႕ရ႕ဲေဆြမ်ိဳးသားရင္းထဲကပဲျဖစ္ျဖစ္ သက္ရွိ ထင္ရွားရွိေနခ့ဲရင္ တစ္နည္းနည္းန႔ဲ ရေအာင္ ဆက္သြယ္ၿပီး ေထာက္ပ့ံၾကည့္ရႈရမယ္လို႔ မွာထားခ့ဲတယ္တ့ဲ...။ ဘ႑ာထိန္းလဲ မွာတ့ဲအတိုင္း အခုထိ သူ႔ိကု ေထာက္ပ့ံေနတ့ဲအေၾကာင္း ၿမိဳ႕ေပၚ တစ္ပတ္တစ္ခါ မွန္မွန္ တက္သြားတာလဲ အဲဒီအတြက္ ျဖစ္ေၾကာင္း ေျပာျပသတ့ဲ...။

တစ္လေလာက္ အဖိုးႀကီးဆီ သြားသြားလည္တ့ဲေနာက္ သူငယ္ခ်င္းဟာ ဟင္းခ်က္အတတ္ပညာကို အေတာ္ေလး ရလာပါတယ္...။ ေနာက္ရက္ေတြမွာ အခ်ိန္တန္လို႔ အိမ္ျပန္ၾကေတာ့မယ္လုပ္ေတာ့ အဖိုးႀကီး ကိုယ္တိုင္ လာႏႈတ္ဆက္ပါတယ္..။ အဖိုးႀကီးလဲ သူ႔ကို သံေယာဇဥ္ ျဖစ္ေနပါၿပီ...။ မ်က္ရည္အ၀ိုင္းသားန႔ဲ သူ႔ကို တိုးတိုးေလး ႏႈတ္ဆက္သတ့ဲ...။ သူ႔အေဖထားခ့ဲတ့ဲ ပညာကို သူေသသြားရင္ ေသရြသာပါသြားမယ္ ဆိုၿပီး ဒီပညာရပ္ကို သူတိုရရ႕ဲ ရန္သူ အမ်ိဳးအႏြယ္ေတြဆီ မေရာက္ပါေစန႔ဲ...။ စားလဲမစားပါရေစန႔ဲလို႔ ကတိေတာင္းၿပီး သူငယ္ခ်င္းကို ႏႈတ္တိုက္ ရြတ္ေပးသတ့ဲ...။ သူငယ္ခ်င္းလဲ ေရးမွတ္စရာ မပါတာန႔ဲ ဒီအတိုင္း ဦးေဏွာက္န႔ဲပဲ မွတ္ခ့ဲရသတ့ဲ...။

အခု အေဆာင္မွာ ခ်က္ေကၽြးတာေတြက အဖိုးႀကီးဆီက သင္လာတ့ဲ နည္းေတြအတိုင္း ျဖစ္သတ့ဲ...။ နာမည္ႀကီး ဟင္း ၃မ်ိဳးကိုေတာ့ အခုထိ ဘ႑ာထိန္း အဖိုးႀကီးကလြဲၿပီး ဘယ္သူ႔ကိုမွ ခ်က္မေကၽြးရေသးတ့ဲအေၾကာင္း၊ အခုေတာ့ ဘယ္သူမွလဲ မရွိေတာ့ ခ်က္ခ်င္တ့ဲအေၾကာင္း၊ အရသာက ဘယ္လုိေကာင္းတ့ဲ အေၾကာင္း ေျပာျပေတာ့ ကၽြန္ေတာ္တို႔လဲ တိုက္တြန္းၾကတာေပါ့...။ သူက ကၽြန္ေတာ္တို႔ မ်ိဳးရိုးမ်ားကို ေသခ်ာ စိစစ္ေမးျမန္းၿပီး သူကတိေပးထားတ့ဲ အမ်ိဳးအႏြယ္ မပါဘူးဆိုတာ ေသခ်ာမွ ခ်က္ေကၽြးပါတယ္...။

သူခ်က္ေကၽြးတ့ဲ ဟင္းအမည္မ်ား ကေတာ့ ေအာက္ပါအတုိင္း ျဖစ္ပါတယ္...။

၁။ မင္းကေလးငို ၀က္ပ်ိဳပြင့္ေၾကာ္။
၂။ ေရႊျပားခတ္ ၀က္ပါးေၾကာ္။
၃။ ဟန္မူရာေၾကာ့ ထိုဖူးေပ်ာ့ေၾကာ္။

တို႔ ျဖစ္ပါတယ္...။ နန္းတြင္း အစားအစာမ်ားေပပဲ...။

၀ွီး...။ ျဖဴး....။ ေမာသြားတာပဲ...။


ဒီေန႔ဟာျဖင့္ အလုပ္သမားေန႔ ျဖစ္တ့ဲ အတြက္ ေလဘာေဒးကို ဂုဏ္ျပဳေသာအားျဖင့္ ေန႔လည္စာကို အိမ္မွာ စပါယ္ရွယ္ ခ်က္ျပဳတ္မယ္လို႔
ဆံုးျဖတ္လိုက္ပါတယ္...။ (မနက္ကတည္းက ေဟာ္ကာစင္တာမွာ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္န႔ဲ ခ်ာပါတီ သြားတီးၿပီး ျပန္လာကတည္းက ျပန္အိပ္ေနတာ...။ ခုမွ ထလာေတာ့ ဗိုက္က ဆာလာတာ...။)

ေရခဲေၾကာင္အိမ္ထဲကို ဘာေတြ ၀ယ္ထည့္ထားသလဲဆိုတာ သြား check ၾကည့္လိုက္ပါတယ္...။ ကိုယ့္ဟာ ဟုတ္မဟုတ္ကို အျပင္ေရာက္ေနတ့ဲ အစ္ကိုကို လွမ္းကြန္ဖမ္းလုပ္ပါတယ္...။ ဟီး နေမာ္နမ့ဲႏိုင္ခ်က္ကေတာ့ အရင္က သူမ်ားဟာေတြကို တစ္ခါ သြားယူခ်က္မိလို႔ တစ္ခါေသဖူးထားေတာ့ ပ်ဥ္းကတိုးသား ဘယ္ေလာက္ ေစ်းႀကီးတယ္ဆိုတာ မွတ္သြားဖူးပါၿပီ...။

ၾကက္သား၊ ၀က္သား၊ ပဲစိမ္း၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ဂ်ပန္ ထိုဖူး အစရွိသျဖင့္ အစရွိသျဖင့္...။ အင္း... တစ္ပါတ္လံုးလံုး အလုပ္လုပ္ထားတ့ဲ ကိုယ့္ကိုယ္ကို စပါယ္ရွယ္ ခ်က္ေပးလိုက္မယ္...။ စဥ္းစားထားတ့ဲ ဟင္းအမယ္မ်ားကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းဆီကေန ေမးထားတ့ဲ ဟင္းအမယ္မ်ားေပါ့ေလ...။ သူေျပာထ့ဲတ့ဲ ခ်က္နည္းအတိုင္းေပါ့...။

လာေလေရာ့...။ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အိုးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဂက္စ္ဖြင့္...။ ေတာက္ ကနဲ မီးထ...။ လိုအပ္တာေတြ အကုန္လုပ္...။ ကိုယ့္ကိုယ္ကို အဆာေျပ ခ်က္ထားေပးတ့ဲ ဒီစားေသာက္ဖြယ္ရာေလးမ်ားကို တည္ခင္းေပးလို္က္ပါတယ္...။

ကဲ လာေလေရာ့... အပ္ခ်ေလာင္း...။

၁။ မင္းကေလးငို ၀က္ပ်ိဳပြင့္ေၾကာ္။






၂။ ေရႊျပားခတ္ ၀က္ပါးေၾကာ္။



၃။ ဟန္မူရာေၾကာ့ ထိုဖူးေပ်ာ့ေၾကာ္



မယံုရင္ ပံုျပင္လို႔ မွတ္ယူႏိုင္ပါေၾကာင္း...။ :P

5 comments:

  1. ေရွးေရွးေခတ္က စားဖိုမွဴးကေတာ့ အသားကို အမႈန္႔ျဖစ္ေအာင္ ေတာက္ေတာက္စင္းေနတာနဲ႔တင္ ၂ရက္ေလာက္ၾကာမယ္... ဒါေၾကာင့္ စပါယ္ရွယ္ အစာ ျဖစ္သကုိး... ဟီးးး ဒါေၾကာင့္လဲ လက္နာေတာ့ ခ်က္လုိ႔ မရတာကိုး :P

    ReplyDelete
  2. did u really cook them? u dun even treat me :(

    ReplyDelete
  3. ဟားဟား ဘာမ်ားလဲလို ့ ဖတ္လိုက္ရတာ.. ေနာက္ဆံုးမွ ေန ့လယ္က ၾကြားတဲ့ဟင္းေတြမွန္းသိေတာ့တယ္။ :P..

    ReplyDelete
  4. ေႀသာ္..ႀကြားထားတာကုိး။
    စားဖိုမႈးရဲ႔ သံပုရာရည္သာ
    ယူေသာက္လိုက္ခ်င္ေတာ႔တယ္။ :P

    ReplyDelete