ေသးငယ္တ့ဲ ကမၻာပိုင္ရွင္က ျပဳစုလို႔ ဒီေန႔ ညေနစာ ဟန္က်သြားတယ္။
Golden Miles က Din Deang Lea Lurk ဆိုလား။ စားေနက် ဆုိင္ေလးပါ။
ဗိုက္ကို ေဖါင္းကားသြားတာပဲ။
စားျဖစ္တာေလးေတြကေတာ့ ေအာက္မွာ ပံုေလးေတြန႔ဲ...။
၁။ ကိုက္လန္ ၀က္ေခါက္ေၾကာ္
၂။ မပါမျဖစ္ ပင္လယ္စာ တံုယမ္း
၃။ သေဘာၤသီးေထာင္း (လယ္ပုစြန္လံုး)
၄။ ၾကက္အေရခြံေၾကာ္
၅။ ဖားၾကက္သြန္ေၾကာ္
၆။ ၀က္သားျပဳတ္သုပ္ (ဆန္ေလွာ္ထည့္) (ဒါ့ပံု ရွာမေတြ႔လို႔ မထည့္လိုက္ရေတာ့ဘူး)
၇။ ပုဇြန္အစိမ္းသုပ္
သရက္သီး ေဖ်ာ္ရည္ ႏွစ္ခြက္ဆင့္ ေသာက္ခ့ဲတယ္။ စပ္လြန္းလို႔...
(ပို႔စ္အသစ္ မတင္ျဖစ္၊ ပံုေတြန႔ဲ ဆားခ်က္တယ္။)
စမ်းသပ်ချက်
1 year ago
အဟား သေရက်ေအာင္ လာလုပ္ျပေနတယ္
ReplyDeleteသူ ့ကေတာ့ဗိုက္ကားလို ့ဗိုက္ေမွာက္အိပ္ေနျပီးေတာ့
က်န္တဲ့လူက ပံုေလးၾကည့္ျပီးသေရတစ္ယိုယိုနဲ ့ျဖစ္ေအာင္ လုပ္တယ္ေပါ့ေလ
အရက္နဲ ့ျမည္းရင္ ပိုေကာင္းမလားလို ့စဥ္းစားေနတာ
ေနာက္ဆို ပံုနဲ ့တစ္ကြ လုပ္ပံုလုပ္နည္းကို ရွင္းျပပါ
အရက္ေသာက္ရင္ ျမည္းခ်င္လုိ ့
စိတ္ပိန္လိုက္တာ ခီေလာက္ရာ...။
ReplyDeleteဆိုင္မွာ သြားစားပါတယ္ဆုိမွ လုပ္နည္း လာေမးေနတယ္။
ပိုက္ဆံန႔ဲ လုပ္တယ္လို႔ ေျဖလိုက္ရရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနတယ္ ခီေလာက္ရယ္...။
အာဟိ...။
စားျပီးျပီဆိုေတာ့ ကုန္ျပီေပါ့...
ReplyDeleteး( ျပန္ျပီ.......
လာမလည္ေတာ့ မေတြ႕သြားဘူး မဟုတ္လား...
ReplyDeleteရပါတယ္ဗ်ာ.... အိမ္တိုင္ရာေရာက္ လာေပးပါတယ္...
brother,
oh..brother
you are not
zebra...
းP
ေတြ႔ပါတယ္ဗ်။ Rhyme မပါလုိ႔ မမန္႔တာ...။
ReplyDeleteကာရန္ထံုးန႔ဲလြဲေနလို႔...။ :D
ၿကည္႕ၿပီးဖတ္သြားသည္။ ကလစ္လဲလုပ္သည္။ ေတြးေခၚသည္. အေပၚေအာက္ စုန္ဆန္သည္။
ReplyDeleteၾကက္အေရခြံေၾကာ္တဲ့.. ကုိဘ သြားေဆးခန္းၿပီးေတာ့ cholestrol စစ္ဖုိ႔ေမးထားပါ၊ အေနာ္ေတာ့ raffles medical clinic က package ယူဖူးတယ္၊ boat quay နားမွာ ရွိတယ္၊
ReplyDelete(တကယ္က မစားရလုိ႔ မနာလုိတာပါ)
ကိုက္လန္ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ေလး စားခ်င္တယ္ ....
ReplyDeleteေနေဒးသစ္။
ပုဇြန္အစိမ္းသုပ္ မစားဖူးေသးဘူး။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ ပူတီနံေတြ ပါတာေတြ႔တယ္။ စားလုိ႔ ေကာင္းလား ကုိဘ။
ReplyDeleteဟယ္..မနာလိုလုိက္တာ။
ReplyDeleteအေပၚဆံုးက ဝက္ေခါက္+ကိုက္လန္.. ခ်ားခ်င္တယ္၊ ဖားေၾကာ္ စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteဟယ္.. အဲဒါ နာပဲ...
ReplyDeletesdl
ခင္ဦးေမ - အေပၚေအာက္ စုန္ဆန္ေတာ့ ဘာေတြ႔လဲ။ ကလစ္စရာ ဘာမွ မပါဘူး ထင္တယ္။ (ဒါ့ပံုေတြက လြဲၿပီးေတာ့)
ReplyDeleteမဲေလး - ကိုလက္စထေရာမ်ားကို ၾကာၾကာေန တစ္လေနမွ တစ္ခါသာ စားျဖစ္ပါသည္။ ဗိုက္ရႊဲေန၍ အဆီမ်ားကို သတိထား စားေနသည္။
ေနေဒးသစ္ - ကိုက္လန္ ၀က္ေခါက္ေၾကာ္သည္ ထုိညက ကၽြန္ေတာ့္အႀကိဳက္ အစားအစာ ျဖစ္ကာ ေသးငယ္ေသာ ကမၻာပိုင္ရွင္အတြက္ပင္ မက်န္ေအာင္ တုပ္လိုက္မိသည္။
မီယာ - ပုဇြန္ အစိမ္းသုပ္ကို အစိမ္းမစားဖူးသူမ်ား ကနဦး၌ မႀကိဳက္ေသာ္လည္း စားၿပီးလ်င္ကား ႀကိဳက္သြားမည္မွာ မုခ် ျဖစ္ပါသည္။ ကၽြန္ေတာ့္အတြက္ကေတာ့ ေကာင္းသည္။ (ဘီလူးေသ၍ ၀င္စားေသာေၾကာင့္ သားစိမ္းငါးစိမ္း ႀကိဳက္ပါသည္။)
ဆင္ဆင္ - ေနာင္တြင္ ယခုက့ဲသို႔ အေကာင့္ မွားမ၀င္မိေအာင္ သတိထားပါေလ။ ကိုက္လန္+၀က္ေခါက္၊ ဖားေၾကာ္ စားခ်င္လ်င္ လုိက္ပို႔ေပးမည္။ ကုန္က်စရိတ္မ်ားကို ဒကာ ခံပါေေလ...။
ကိုဘ ပုဇြန္ အမွီးေလးေတာ့ ခ်န္ထားေနာ့္..
ReplyDeleteေတာ္ၾကာ ဒကာ ေတာင္ မ်က္လံုးျပဴး ေနမွာ ဆိုးလိဳ ့ း))
ReplyDeleteမီးခ်စ္က ပုဇြန္ကို အၿမီးပါ စားတယ္တ့ဲလား။ တုိ႔မ်ားေတာ့ မစားဘူး။ ခ်န္ထားခ့ဲတယ္။
ReplyDeleteဒကာလား။ မ်က္လံုး မျပဴးၿပီး (သူက ပုဇြန္အစိမ္းမွ မႀကိဳက္တာ)
ကိုက္လန္ေၾကာ္ မက်န္တာေတာ့ ပြစိတယ္...။ :D
အဲေလာက္ အမ်ားၾကီး ႏွစ္ေယာက္ထဲစားတာလား (ကေတာက္)
ReplyDeleteေဟ႔လူ ေနာက္တစ္ခါ အိုးပန္း အိုင္ဒီ နဲ႔ ကြန္မန္႔ေပးလို႔ရေအာင္လုပ္ထားပါ ဒါပဲ
ReplyDeleteဟင့္အင္း... အေနာနီးမတ္စ္ေတြကို ေၾကာက္တယ္။
ReplyDeleteဂ်ီေမးလ္ အေကာင့္န႔ဲ လာပါ...။ ဒါပဲ..။ ဟြန္႔..
ကြန္႔ခ်င္ေသးတယ္.. သူက
တုိတုိဂြေနာ္...။ ဟိဟိ
ဖားၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ ၾကက္အေရခြံေၾကာ္ တဂၽြတ္ဂၽြတ္ ၀ါးသြားတယ္။
ReplyDeleteမိုက္တယ္။
မခ်ိဳသင္းက အစားန႔ဲ သတင္းဆုိ ေရာက္လာတယ္။ က်န္တ့ဲခ်ိန္ဆုို ဒီဘက္ကို မလွည့္တာ။
ReplyDeleteအစားအေသာက္ တင္ မကဘူး
ReplyDeleteေဂၚလီလံုး ပိုင္ရွင္ (N3) လား ၊ “ဘဘ” ဟာလားေတာ့ သိဘူး
Iphone နားက်ပ္ ေလးပါ အစစ္ ငမ္း သြားပါတယ္